Hlavní obsah

Projekt E-Synergie pokračuje školením studentů u firmy Seznam.cz

Novinky, Kamil Kopecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Školení budoucích učitelů Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci pokračuje sérií odborných seminářů a praxí, realizovaných ve spolupráci s firmou Seznam.cz.

Foto: Kamil Kopecký

Studenti a pedagogové u Seznam.cz

Článek

Projekt E-Synergie tak pokračuje v edukačních aktivitách, v rámci kterých si studenti učitelství – budoucí učitelé – osvojí základy práce s rizikovými komunikačními technologiemi spojenými s ICT.

„Nejvíce se naučíte přímým kontaktem s praxí,“ uvádí dr. Kamil Kopecký, koordinátor projektu. „Proto jsme se rozhodli, že výcvik studentů budeme co nejvíce orientovat právě na získávání praktických poznatků a dovedností, které je možné získat pouze v prostředí konkrétní instituce – firmy, společnosti aj. Rozhodli jsme se tedy, že studentům představíme, jak s tématem rizika internetové komunikace pracuje jedna z největších českých firem – Seznam, a.s.,“ dodává.

Kromě prohlídky firmy zajištěné Markem Dobrým, PR specialistou juniorem, v rámci které studenti zhlédli nové prostory sídla firmy v Paláci Křižík II na Radlické ulici v Praze, absolvovali rovněž pod vedením zkušených lektorů sérii zajímavých workshopů. Ivo Neuwirth, trenér senior, představil studentům praktické ukázky strategií a metod vzdělávání zaměstnanců. Studenti si ve skupinách např. vyzkoušeli vyřešit pohádku O princezně, kterou sežral drak, která obsahovala celou řadu etických konfliktů a dilemat.

Roman Dušek, produktový manažer, představil studentům principy fulltextového vyhledávání. Řeč byla nejen o principech vyhledávání reklamy, ale také o přístupech k vyhledávání nelegálního obsahu, o statistickém vyhodnocování výsledků atd.

Aktuální trendy v sociálním inženýrství pak budoucím pedagogům nastínil Martin Kožíšek, manažer internetové bezpečnosti. Dostalo se tak i na internetové podvody, strategie vydírání a vyhrožování v prostředí sociálních sítí, metody blokace a další formy boje s nelegálním obsahem na internetu.

Na zimní období již tým projektu připravuje odbornou exkurzi do české pobočky firmy Google, návštěvu Linky bezpečí, sérii přednášek a workshopů realizovaných ve spolupráci s policií ČR a OSPODem, exkurzi do centrály firmy Vodafone a řadu dalších aktivit.

Další informace o projektu naleznete na stránkách www.esynergie.cz nebo přímo na Facebooku: www.facebook.com/esynergie.

Tým realizátorů E-Synergie

Projekt E-Synergie – vědeckovýzkumná síť pro rizika elektronické komunikace je financován z prostředku ESF OP VK (CZ.1.07/2.4.00/17.0062).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám