Hlavní obsah

Profesionální plzeňský boxer Josef Zahradník bude bojovat o titul IBO

Novinky, Michael Sinkule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 11. listopadu večer bude česká jednička v lehké váze a neporažený Josef Zahradník boxovat o Inter-kontinentální titul IBO. Jeho soupeřem bude neporažený držitel pásu Jason Easton.

Foto: Tomáš Liška / Qwert Boxing
Článek

Josef Zahradník zatím odboxoval v profi ringu a lehké váze devět zápasů a všechny vyhrál. Čtyři dokonce KO. V České republice je ve své váze jedničkou a šampiónem. Vlétl mezi šestnáct provazů profesionálního ringu výhrou 19. prosince 2015 nad Bohuslavem Janem. Následně postupně porazil Jana Korce, Jaceka Wylezola, Kakhu Avetisianiho, Tomasze Golucha, Oszkara Fika a Alika Vakhtangashviliho. 

Poté přišel 11. března 2017 zápas o český titul České Unie Boxerů Profesionálů proti Michalovi Dufkovi. Josef Zahradník vyhrál na body a získal pás šampióna ČR.

Poslední zápas v ringu měl 1. července, kdy v Drážďanech porazil německou jedničku Phillipa Nsingiho na body.

V sobotu však ve skotském Edinburgu půjde o všechno a hlavně o Inter-kontinentální titul IBO, který drží Jason Easton. Jason je podobného ražení, protože má za sebou deset zápasů a všechny vyhrál. Ve světovém žebříčku podle boxrec.com je na 66. místě. Český boxer je nyní na stém místě.

Jason Easton získal pás IBO letos 8. července, když v Glasgow porazil technickým knockoutem v devátém kole Belgičana Steve Jamoye.

Josef poslední týdny trénoval a připravoval se pod skvělým boxerem Filipem Miňovským a svoji kondici mu zvyšoval výborný plzeňský kondiční trenér Petr Klikoš. „Musel jsem několik kilogramů zhubnout, abych měl na pátek dobrou váhu,” říká Josef Zahradník a dodává: „V přípravě to není tak lehké, protože v naší váze už je problém nějaký kilo hodit dolů."”

A jak to má český boxer v taktice na zápas? „S trenérem děláme taktiku, ale já mám v ringu svoji hlavu. Když to, co dostanu v rohu za informaci a je to dobré, tak to budu dělat. V hlavě mám však vždy jen jeden cíl, a to je vyhrát za každou cenu.”

Jak dopadne zápas? „Nemyslím si, že zápas skončí na body, protože takhle daleko to dojít nenechám. Nechci se v domácím prostředí soupeře spoléhat na rozhodnutí rozhodčích. Buď padne on, nebo já únavou a vyčerpáním. Nechám v tom zápase všechnu energii a i duši.”

Titul IBO je od International Boxing Organization. Jedná se o jeden jednu z pěti lepších organizací, které zastřešují světový box. Mimo IBO jsou tu i boxerské organizace – International Boxing Federation (IBF), World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO).

Výhrou v tomto zápase by Josef Zahradník získal pro Českou republiku, ale i pro svoji plzeňskou stál QWERT boxing velkou cennou trofej a pro sebe další skvělé zápasy a postup v profesionálním ringu.

Držte tak našemu boxerovi palce a sledujte jeho stránku na sociální síti Facebook Josef Zahradník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám