Hlavní obsah

Proč se akci v Ohnišově, jejíž 43. ročník startuje poslední dubnovou sobotu, říká Cikánské toulky?

Novinky, Dana Ehlová

Cikánské toulky v Ohnišově, to je v kraji pod Orlickými horami, ale i regionu mnohem širším, opravdový pojem. Poslední dubnovou sobotu se každoročně do obce s necelou pětistovkou obyvatel nahrnou turisté pěší i cyklo, a bývá jich několik tisíc, aby zdolali některou z kratších či delších tras.

Foto: Cikánské toulky (archiv)

Na trasy Cikánských toulek se vydají jejich účastníci již po třiačtyřicáté.

Článek

Na trasy Cikánských toulek v Ohnišově se 29. dubna vydají jejich účastníci již po třiačtyřicáté. Právě tolikátý ročník se totiž letos uskuteční. Znamená to, že dětští účastníci prvního ročníku už zcela jistě mohou vyrazit i se svými vnoučaty.

Každoroční sportovní akce nabízí trasy pěší i cyklo po okolí Ohnišova a Orlických hor. Na nejmladší účastníky čeká Pohádkový les se spoustou pohádkových postaviček, soutěží a samozřejmě odměn. Na trase Pohádkového lesa i po úspěšném dokončení toulek je tradičně připraveno grilované maso, pivo a další občerstvení.

V tomto roce však vyzvali pořadatelé ze spolku Toulky potencionální účastníky k soutěži již pár týdnů dopředu s tím, aby co nejvýstižněji odpověděli na otázku: Proč se akci v Ohnišově říká Cikánské toulky?

Do 19. hodiny neděle 16. dubna jsou přijímána nápaditá, vtipná a originální vysvětlení, která budou už 17. dubna zveřejněna na facebookové stránce Cikánských toulek. Od té chvíle budou ostatní moci lajkovat nápady až do 26. dubna, kdy hlasování v 19 hodin skončí.

Následně organizátoři vyhlásí vítěze, tedy nápad, který dostane nejvíce lajků. Autor příspěvku získá čtyři volňásky na Cikánské toulky Ohnišov 2017.

Zasoutěžit už před startem si mohou také zdatní cyklisté, kteří se chystají vyrazit na trasu 43 nebo 58 km a které pořadatelé pro změnu vyzvali, aby tipovali, kolik cyklistů vyjede na všechny trasy Cikánských toulek 2017

A hlavní výhra? Zdarma neomezená konzumace občerstvení v rámci nabídky druhé kontroly, která je společná pouze pro cyklotrasy 43 a 58 km. Proto se soutěže mohou zúčastnit pouze ti, kteří zamýšlí jednu z těchto tras absolvovat. Pravidla této soutěže jsou zveřejněna na facebooku Cikánské toulky Ohnišov.

Trasy 43. ročníku:

Pěší: 7, 10, 14, 18 a 24 km

Cyklo: 12, 28, 43, 58 km

Pohádkový les: 6 km 

Reklama

Výběr článků

Načítám