Hlavní obsah

Pro návštěvníky zámku Mníšku se připravují kvízové prohlídky

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci prázdnin 31. srpna vypukne každoroční Hradozámecká noc a zámek Mníšek pod Brdy připravuje netradiční prohlídky. Odpoledne to budou prohlídky pro rodiče s dětmi, večer pro dospělé.

Foto: archiv

Článek

Speciální kostýmované prohlídky jsou během roku vyčleněny právě dětem, ale tentokrát se v tento den mohou na zábavný a odlehčený výklad těšit i dospělí. Nebude zahrnovat nezáživné letopočty, seznam historických slohů ani přemíru neznámých jmen, ale soutěžní otázky, herecké výstupy a dokonce početní kvíz.

Průvodkyně v kostýmu zámecké hraběnky z Mníšku provede návštěvníky komnatami, salónky a jídelnami při prohlídkách s názvem Záhady a tajemství slavných v průběhu věků. Během prohlídky potkají známé osobnosti z doby gotické, barokní i prvorepublikové. Poznají, o koho se jedná?

A budou znát odpovědi na zajímavé otázky a hádanky? Třeba kdo byla Markéta Pyskatá, jaké vyhynulé zvíře měl Rudolf II. v příkopu nebo k čemu sloužila voháňka letní? Návštěvníkům, kteří mají rádi nejen historii, ale i matematiku, je určen ještě jednoduchý matematický kvíz. Dojdou na konci prohlídky ke správnému výsledku?

Prohlídky se plánují od 19:30 hodin, doporučuje se rezervace.

Reklama

Výběr článků

Načítám