Hlavní obsah

Přívozské náměstí ožije Svatováclavským jarmarkem

Novinky, Vladimír Šmehlík

Na náměstí Svatopluka Čecha v ostravské čtvrti Přívoz přijede Svatý Václav i se svou družinou. V sobotu 28. září tam proběhne tradiční jarmark s bohatým kulturním programem.

Foto: www.ckv-ostrava.cz
Článek

Hlavní scénou jarmarku bude knížecí dvůr, kde se vystřídá během dne řada účinkujících. Připraveny jsou koncerty středověké hudby, šermířská klání, ukázky sokolničení, nejen děti zcela jistě zaujme i dílna přívozského kata a mnoho dalších atrakcí, bez kterých si dnes již tradiční slavnost nelze představit.

 Ve dvě hodiny odpoledne zavítá do Přívozu i sám Svatý Václav, v podání Alexeje Pyška doprovázen jeho ženou, kterou si zahraje Eva Vejmělková. Knížecí pár doprovodí průvod více než čtyřiceti účinkujících na koních i bez.

Na jarmarku samozřejmě nebudou chybět stánky s řemeslnými výrobky a občerstvením. Těšit se můžete na velký výběr domácích sýrů, perníčků, farmářských výrobků i suvenýrů z dílen nejen místních řemeslníků.

Stejně jako oblíbené vánoční nebo velikonoční trhy pořádá i Svatováclavský jarmark Centrum kultury a vzdělávání Moravská Ostrava, konkrétně dramaturgie a produkce Kulturního zařízení GAMA s podporou Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Užít si atmosféru středověkých trhů s šermíři, kejklíři, žongléry i potulnými herci můžete na nejkrásnějším ostravském náměstí 28. září už od 10.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám