Hlavní obsah

Přípravy na Pochod za rozzářenou dýní v Libochovicích vrcholí

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do přípravy tradičního Pochodu za rozzářenou dýní v Libochovicích se zapojili i prvňáčci místní základní školy.

Foto: Dagmar Stehlíková
Článek

Děti z 1. B pod vedením učitelky Evy Štorové proměnily na dvě vyučovací hodiny svou třídu ve výtvarný ateliér. První listopadovou středu si do něj přinesly dýně různých tvarů a velikostí, spoustu přírodního materiálu k jejich dozdobení a především pracovní nadšení a úžasné nápady.

Děti si za asistence paní učitelky a několika rodičů dýně vydlabaly, navrhly jim strašidelné obličeje a dozdobily je větvičkami, listy, šípky a kaštany.

Všichni zúčastnění měli z této akce obrovskou radost a již se těší, že i jejich výtvory ozdobí v pátek 6. listopadu Městský park v Libochovicích, kde se uskuteční již šestý ročník oblíbeného Pochodu za rozzářenou dýní.

Podvečerní akci zahájí před Městským úřadem v Libochovicích svým vystoupením dětský pěvecký soubor Hanžburáček. Následně lampionový průvod zavede všechny účastníky do dýněmi osvíceného parku plného strašidel. Celý program bude již tradičně zakončena ohňostrojem na břehu řeky Ohře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám