Hlavní obsah

Přijďte v noci do muzea poslouchat starozlínské pověsti nebo zpívat

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V podvečer 20. května se v 19 hodin již podruhé otevřou brány kulturních institucí ve Zlíně, aby přivítaly zvědavé návštěvníky Galerijní a muzejní noci. Loňský ročník byl velmi úspěšný, kulturní instituce ve Zlíně během jednoho večera navštívilo 5359 lidí.

Foto: Archív MJVM

Muzeum johovýchodní Moravy bude mít otevřeno v pátek do půlnoci

Článek

Letos na akci opět spolupracují Krajská galerie výtvarného umění a Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně a zapojily se i další subjekty (více na www.galeriezlin.cz). Pod výzvou Nespěte! Jděte za uměním! se tak zájemcům nabízí neotřelý noční pohled do 19 míst po celém Zlíně.

Co nabídne příchozím Muzeum jihovýchodní Moravy ve svých objektech?

Především volný vstup do svých objektů. Na zlínském zámku návštěvníci vyzkouší interaktivní úkoly výstavy Pátrání po místě a odpočinout si mohou po putování Zlínem při poslechu četby starozlínských pověstí.

V Pamětní síni Františka Bartoše si návštěvníci budou moci zazpívat s mužským sborem Mužáci lidové písně z písňových sbírek Bartošových, nejen ze Zlínska.

V cestovatelské expozici H+Z bude možnost zahrát si společenskou hru Po stopách inženýrů Hanzelky a Zikmunda z Prahy do Kapského Města.

V obuvnickém muzeu je připravena každou celou hodinu komentovaná prohlídka expozice a celý večer budou moci návštěvníci sledovat i dokumentární a reklamní filmy z produkce Filmových ateliérů Baťa Řekněme to filmem.

Pro návštěvníky bude vystavena část kolekce africké obuvi - jednak ve stálé expozici, jednak prostřednictvím malé výstavky, jejíž součástí bude například soudobý etiopský lidový kroj a pestrý soubor obuvi z rozličných oblastí Afriky. V rámci této akce bude rovněž prezentována panelová výstava dokumentující historii obouvání na africkém kontinentu.

Hrad Malenovice nabídne také každou celou hodinu komentované prohlídky a volně bude možno navštívit expozici Řemesla starých Malenovic. Během večera se uskuteční i dvě komentované prohlídky expozice věnované hradům jihovýchodní Moravy.

V expozici Dřevo, proutí, sláma budou průběžně probíhat komentované prohlídky a předvádění rukodělných technik.

Poslední komentované prohlídky začnou vždy ve 23.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám