Hlavní obsah

Přijďte na Den s vaší nemocnicí ve Vsetíně

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 22.června se v čase 9-14 hodin uskuteční ve Vsetínské nemocnici Den s vaší nemocnicí. Letos akce představí mimo jiné novou nutriční poradnu, nabídne různá preventivní vyšetření a nebudou chybět ani ukázky práce policie, hasičů, záchranářů i Českého červeného kříže.

Foto: Lenka Plačková
Článek

Den s vaší nemocnicí se ve Vsetíně koná již po páté. Cílem akce je nejen seznámit se s novinkami vsetínského zdravotnického zařízení, ale také ukázat veřejnosti, žákům a studentům vybraná pracoviště, či možnosti vzdělávání a praxe. Součástí je široká nabídka preventivních vyšetření – například spirometrie plic, konzultace s fyzioterapeutem i ergoterapeutem, nácvik první pomoci, kontrola správné hygieny rukou s pomocí UV lampy, měření krevního tlaku a glykémie. V lékárně zase poradí odborníci s výběrem kosmetiky na opalování.

Návštěvníkům se letos představí i nová nutriční poradna. "Poradna je určena především pro pacienty a klienty s potřebou konzultace stravování s odborníkem. Poskytujeme poradenství v oblasti potravinových alergií, intolerancí, výživě při různých zažívacích onemocněních. Nabízíme možnosti sestavení redukčního jídelníčku či zhodnocení současného stravování," vysvětlila vedoucí nutriční terapeutka poradny Gabriela Janíčková.

Dodala, že v rámci Dne s vaší nemocnicí budou moci zájemci zdarma vyzkoušet vyšetření na bioimpedančním přístroji, probrat s nutriční terapeutkou své výživové problémy, případně naplánovat další konzultace.

Uprostřed areálu Vsetínské nemocnice rovněž vyroste Férová kavárna a příchozí se dozvědí, jak správně připravit zdravou svačinu.

Bližší program včetně přihlášek pro zájemce z řad škol najdou zájemci na webu nemocnice. (www.nemocnice-vs.cz) Akce se koná za každého počasí, v případě deště bude program přemístěn do vnitřních prostor Vsetínské nemocnice.  

Reklama

Výběr článků

Načítám