Hlavní obsah

Příchod jara oslavíme na zámku Veltrusy

Novinky, Barbora Frindová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 24. března zakončí na zámku Veltrusy zimu vynesením Morany a po celý den tu budou slavit příchod jara. Od 10:00 do 17:00 je nachystaný bohatý program. Chybět nebude ani velikonoční tržiště s řadou stánků a občerstvení.

Foto: Barbora Frindová

Vynášení Morany

Článek

Zapojte se do tvořivých dílen, kde si můžete při aranžování z květin vytvořit jarní výzdobu. V dílničkách si budete moci vyzkoušet i techniky jako například drátkování, pletení pomlázky či různé způsoby dekorace vajec. Tradice, které patří k blížícím se Velikonocům. Do dílniček se mohou zapojit jak děti, tak dospělý.

Od 14:30 nám zahraje divadlo Jedeme k Vám pohádku Tradice, čepice, truhlice. A od 15:30 se můžou návštěvníci těšit na taneční vystoupení ASPV Veltrusy, které doprovodí na zobcové flétny studenti Základní umělecké školy z Kralup nad Vltavou.

Odpoledne vyrazí slavnostní průvod a konečně vyneseme Moranu na mostek pod Karolininým vrškem, kde ji vhodíme do potoka. Tím symbolicky zakončíme zimu.

V prostorách hospodářského dvora bude probíhat velikonoční tržiště. Na milovníky zvířat zde budou čekat živá zvířátka – králíci, kachny. Zapojí se i jezdecký spolek Dámy v sedle, u nichž budou mýt děti možnost si vyzkoušet jízdu na koni.

Jelikož je zámek otevřen již od konce ledne, můžete navštívit i klasické prohlídky zámku. Zároveň bude otevřena i výstava Míry, váhy, závaží na zámku vám ukáží v bývalém Špejcharu (dnešní zámecká pokladna). V informačním centru právě probíhá interaktivní výstava Daňčí stopou, která potrvá do 8. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám