Hlavní obsah

Příbramská Noc divadel pomůže již po třetí

Novinky, Tomáš Bílek

Noc divadel 2015 je mezinárodní kulturní projekt, který spojuje divadla po celé Evropě. V České republice se do tohoto ročníku zapojí 36 měst a 130 divadel a souborů.

Foto: Tomáš Bílek

Noc divadel 2015 - Příbram

Článek

Češi již v prvním ročníku dokázali vyšplhat na pomyslnou špičku evropského žebříčku v počtu zapojených souborů i návštěvníků, v ročníku druhém se počet ještě zvýšil a třetí ročník snad nebude výjimkou. To dokazuje, že máme velkou divadelní tradici, hlavně díky velkému počtu ochotnických souborů i poloprofesionálních divadel. Dá se říct, že co Čech, to divadelník.

V sobotu 21. listopadu se Příbram prostřednictvím Malého svatohorského divadélka Gymnázia pod Svatou Horou a Divadla A. Dvořáka již po třetí připojí k Noci divadel. Po třetí také nabídne divákům možnost podpořit dobročinným vstupným potřebné. V minulosti to byla NZDM Bedna – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, nebo Czechhospital, o. s. – nemocnice v Pákistánu. V letošním roce jsme se rozhodli věnovat výtěžek z akce Nalžovickému zámku, p. s. s., který ho využije na vytvoření relaxační místnosti v sociálně terapeutické dílně.

Diváci se také mohou zapojit do celorepublikové akce NOC DIVADEL NA DŘEŇ! V případě, že se zaregistrují v některém z náborových center dárců kostní dřeně a doručí potvrzený formulář (ať už elektronicky nebo poštou) mezi 21. listopadem 2015 a 30. červnem 2016  do Institutu umění – Divadelního ústavu, který Noc divadel v ČR zaštiťuje, získají dvě vstupenky do vybraných divadel.

Během Noci divadel 2015 probíhá fotografická soutěž vyhlášená Institutem umění – Divadelním ústavem. Zúčastnit se může kdokoliv, kdo navštíví některou z aktivit Noci divadel 2015. Soutěž je vyhlášena ve 4 různých kategoriích. Podobně jako letos v roce 2016 vznikne z nejlepších 20 až 30 snímků výstava, která bude putovat po českých divadlech a kulturních institucích, a která bude představena v rámci 4. ročníku Noci divadel v Institutu umění – Divadelním ústavu.

Program příbramské Noci divadel 2015:

Malé svatohorské divadélko Gymnázia pod Svatou Horou, Balbínova 328, Příbram

14:00     Zvířátka a loupežníci (Divadlo Vysmáto, pohádka)

15:00     Panáčkov  (LS Zalezlíci, pohádka)

16:00     Kolotoč (DS Gymnázia pod Sv. Horou, drama)

17:00     Lakomec (DS Půlnoc, komedie)

19:00     Společný potlesk

19:01     Malý princ (DS Gymnázia pod Sv. Horou, drama)

Představení na GSHPB byla finančně podpořena městem Příbram.

REZERVACE NUTNÁ: bilekt@gshpb.cz

Divadlo A. Dvořáka Příbram, Legionářů 400, Příbram

19:00     Společný potlesk (na Malé scéně)

19:01     Tajemný hrad v Karpatech (Malá scéna)

20:30     Co všechno umí jeviště - ukážeme vám odvrácenou stranu jeviště (Velká scéna)

21:30     Pravda (scénické čtení) - Komedie o dvou manželských párech a o lžích a pravdách mezi nimi.„Od výhod mlčení po nevýhody říkání…“  Hrají: Anna Fixová, Ivana Krmíčková, Lukáš Typlt a Petr Florián. (D-klub)

REZERVACE: vladimira.bernatova@divadlopribram.eu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám