Hlavní obsah

Příbram se rozhodla uspořádat e-aukci energií pro širokou veřejnost

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stejně jako Říčany, Praha 6 či Nový Jičín, tak i Příbram se rozhodla dát občanům možnost snížit náklady na provoz domácností. Ve spolupráci s pořadatelskou společností eCENTRE připravila e-aukci energií. Služba bude zdarma, přihlásit se mohou jednotlivci, družstva i podnikatelé z Příbrami a okolí.

Článek

Pomocí elektronické aukce je možnost dosáhnout úspory ve výši až desítek procent, platí přitom, že čím více subjektů se do e-aukce přihlásí, tím nižší je výsledná cena. Již ve čtvrtek 27. 6. 2013 proběhne v Kulturním domě v Příbrami (estrádní sál) od 17.00 hodin veřejná beseda na toto téma, kde budou jak zástupci města, tak zástupci společnosti eCENTRE. Zde se budou moci občané dozvědět potřebné informace týkající se této akce. Lidé budou dále informování prostřednictvím médií, výlepu plakátů či propagačními materiály do poštovních schránek. Cílem této akce je dát dohromady co největší poptávku po energiích, která bude dále předložena v rámci e-aukce veškerým dodavatelům. Ti budou soutěžit, kdo by mohl tyto energie občanům dodávat. 

Pokud se chce kdokoliv do aukce zapojit, stačí přijít od 17. června do 19. července 2013 na kontaktní místo a s sebou si přinést kopii smlouvy se stávajícím dodavatelem, a to včetně všech dodatků a obchodních podmínek a také kopii ročního vyúčtování spotřeby elektřiny a plynu. Zájemci by si také měli připravit spojovací číslo SIPO či číslo bankovního účtu, ze kterého si přejí hradit odběr elektřiny či plynu. Na základě těchto podkladů bude se zájemcem uzavřena smlouva, která zajistí účast v e-Aukci. Smlouvu musí vždy uzavřít osoba, která je uvedena i na smlouvách se stávajícími dodavateli.

Veškeré další potřebné informace získáte na kontaktním místě, které zřídila společnost eCENTRE ve spolupráci s městem Příbram v Městské realitní kanceláři, Čs. armády 5, Příbram IV. Kontaktní místo bude otevřeno každé úterý od 13 do 19 hodin od 17. června do 19. července 2013.

Kolik čeká příbramská radnice účastníků, jsem se ptal starosty Pavla Pikrta: "Čím větší bude počet domácností, tím nižší ceny je možné dosáhnout. Předběžně počítáme s účastí zhruba 3000 domácností. Je možné spojit domácnosti z různých městských částí dohromady, počítáme s účastí občanů i z okolí a také s účastí podnikatelů. Zejména majitelé restaurací a různých provozoven mají šanci si výrazně snížit náklady."

Reklama

Výběr článků

Načítám