Hlavní obsah

Příběhy Karla Maye opět ožijí na westernovém festivalu v Radebeulu u Drážďan

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Radebeulu u Drážďan se uskuteční již 22. ročník Slavností Karla Maye, známého autora dobrodružných románů o statečných činech Old Shatterhanda a jeho rudého bratra Vinnetoua. Letošní heslo festivalu zní Blutsbrüder tj. Pokrevní bratři. Tradičně přijíždí mnoho návštěvníků z Česka.

Foto: © André Wirsig

Přestřelka u pevnosti Henry

Článek

Karel May si prošel v životě mnohým. Dokonce i vězením, aby posléze proslul coby uznávaný literát, jehož díla byla přeložena do více než 40 jazyků a stala se předlohou k více než 20 filmům.

Hlavním hostem, který nad letošním festivalem převzal záštitu, je šéf indiánského národa Oneida, bojovník za práva Indiánů a newyorský právník Ray Halbritter. Na Vysokém kameni, v centru areálu, budou hosté prezentovat indiánskou kulturu a historii v rámci POW WOW.  Slavnosti začínají v pátek 10. května večer, kdy se koná country festival, na nějž je vstup volný, a potrvají do neděle 12. května.

Ve festivalovém westernovém městečku Little Tombstone vystoupí o víkendu německé a americké kapely. V sobotu a v neděli dojde letos již po dvacáté první k tradičnímu přepadení vlaku Santa-Fé-Express (vždy v 15.00 a 17.30 hodin). Součástí areálu jsou dětská hřiště a westernové vesnice a stanové tábory. Program je připraven pro děti i dospělé, uvidíte např. Indiány na koních předvádějící jízdu ve stoje i v leže, scény ve westernovém městečku, rýžování zlata se soutěží i pro děti.

Zábava je připravena i v lanovém parku, při jízdě na oslech, ve vigvamu ochutnáte indiánskou kuchyni atd.

V pátek 10. května se akce koná od 20 do 24 hodin, o den později od 14 do 24 hodin a v neděli 12. května od 11 do 18 hodin.

Doprava:

Tramvaj č. 4, zastávka Landesbühnen Sachsen | rychlodráhou S-Bahn linkou S1 do zastávky Radebeul-Ost, odtud vyjíždí zelená úzkokolejka Lössnitzgrundbahn čili Santa-Fé-Express do zastávek Weißes Ross a Lössnitzgrund, v expresu je k dostání festivalová vstupenka, která je současně i jízdenkou | koňmo po vyznačených stezkách.

Další informace s programem všech akcí (v němčině)

Reklama

Výběr článků

Načítám