Hlavní obsah

Příběh Marie Stuartovny nabídne návštěvníkům hradu Křivoklát divadlo Ty-já-tr

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad Křivoklát uvádí Příběh Marie Stuartovny v podání divadla Ty-já-tr uvidí diváci na hradu Křivoklát. Představení se uskuteční 13., 14., 15. a 16. srpna od 19.30 hodin a v sobotu 18. srpna od 18.30 a 22.00 hodin.

Foto: Veronika Madler
Článek

Divadelní představení Marie Stuartovna je inspirováno skutečným příběhem francouzské a vládnoucí skotské královny.

"Marie Stuartovna: Příběh dvou královen – Alžběty Anglické a Marie Skotské – je konfliktem moci a svědomí, nenávisti a lásky, chladnokrevnosti a vášní. V politickém boji, stejně jako v reálném životě, odjakživa čest a základní principy morálky zvůli moci snadno podlehnou. V takových vítězstvích spočívá lidské štěstí? Není lépe za možnost s čistým svědomím podívat se sama sobě do tváře třeba i položit život?" uvedla k představení Radka Tesárková z divadla Ty-já-tr.

Režisérem inscenace je David Kraus, který pro soubor hru přeložil a upravil. Účinkují: Radka Tesárková, Ivana Krausová, Lukáš Kunst, Johan Klesal, Zoja Oubramová, Tomáš Vlček, Stanislav Oubram a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám