Hlavní obsah

Při požáru karavanu utrpěl jeho majitel popáleniny

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrtulník transportoval v sobotu dopoledne do nemocnice muže, který utrpěl popáleniny, když se ve Valašských Kloboukách snažil uhasit požár karavanu pod dřevěným přístřeškem u rodinného domu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár karavanu likvidovaly tři hasičské jednotky.

Článek

„Hlášení o požáru karavanu a přístřešku v ulici Na Výsluní ve Valašských Kloboucích přijali hasiči v 8:43 hodin,“ řekl mluvčí HZS Zlínského kraje Roman Žemlička.

Hasiči po příjezdu k požáru zastihli před rodinným domem popáleného muže s jeho ženou. Oba si převzala do péče Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje. Zraněného muže později transportoval vrtulník do nemocnice.

„Hasiči v dýchacích přístrojích požár uhasili dvěma vysokotlakými proudy vody. Oheň se z přístřešku přenesl i na okno do ložnice nad přístřeškem. Hasiči místnost odvětrali  přetlakovým ventilátorem.  Při likvidaci požáru museli také vodou ochlazovat sousední rodinný dům, který stojí dva metry od přístřešku stojí sousední rodinný dům,“ popsal zákrok hasičů mluvčí.

S termokamerou pak hasiči zkontrolovali teploty stavebních konstrukcí obou domů. Ze střešního pláště obou domů museli odstranit pás střešních tašek a ochlazovali i podbití. V karavanu nalezli 10 kilogramovou tlakovou láhev na propan-butan, kterou vynesli na volnou plochu a zde ji rovněž ochlazovali vodou.

Příčina vzniku požáru zůstává v společném šetření hasičů a Policie České republiky.

„Škoda způsobená požárem na obou rodinných domech nebyla prozatím vyčíslena. Na místě požáru zůstali na dohlídku dobrovolní hasiči z Valašských Klobouk,“ dodal Roman Žemlička.

Reklama

Výběr článků

Načítám