Hlavní obsah

Při požáru haly v Otrokovicích vyhlásili hasiči druhý stupeň poplachu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu okolo jednoho milion korun způsobil v neděli 4. července odpoledne v Otrokovicích na Zlínsku požár v jedné ze skladovacích hal v průmyslovém areálu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa požáru.

Článek

„Při požáru a jeho likvidaci nebyl nikdo zraněn, vyšetřovatel hasičů stanovil jako příčinu samovznícení. Hasiči v průběhu likvidace požáru vyhlásili i druhý stupeň požárního poplachu,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

K hlášenému požáru průmyslového objektu vyslal operační důstojník HZS Zlínského kraje profesionální hasiče ze stanice Otrokovice se dvěma cisternami a posilové jednotky dobrovolných hasičů Otrokovice, Napajedla a Kvítkovice.

„V době jejich příjezdu byla jedna část haly v plamenech a velitel zásahu k události povolal další posilové jednotky a výškovou techniku. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu a povolána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Zlín, jednotka podnikových hasičů společnosti Continental Barum s.r.o. Otrokovice a jednotky dobrovolných hasičů Kvasice a Tlumačov,“ sdělil mluvčí krajských hasičů.

K likvidaci požáru hasiči použili výškovou techniku a plameny hasili také vstupními vraty haly. „Podle zjištěných informací se ve skladě nacházely především hořlavé odpadní kapaliny. Lokalizaci požáru nahlásil velitel zásahu ve 14:32 hodin a hasiči pokračovali ve vyklízení zasaženého materiálu mimo prostor haly,“ upřesnil Pavel Řezníček.

Po ukončení prací a kontrole objektu i materiálu termokamerou celková likvidace události skončila v 16:35 hodin a jednotky se postupně vrátily zpět na své základny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám