Hlavní obsah

Při nočním pátrání policisté na Zlínsku našli pohřešovaného muže

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Do dvou hodin čtvrtečního rána pátrali od včerejší noci policisté z Valašských Klobouk na Zlínsku spolu s hasiči a dobrovolníky po starším muži z blízké obce. Našel ho policejní psovod a hledaný byl v pořádku.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Oznámení o jeho pohřešování jsme přijali na lince tísňového volání krátce po 22. hodině ve středu 11. března. Vzhledem k tomu, že muž se neorientoval v čase ani prostoru, rozběhla se pátrací akce za účasti policistů z okolních obvodních oddělení, prvosledové hlídky, z cizinecké policie, policejních psovodů a o pomoc jsme požádali také policejní vrtulník,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Do pátrání se zapojili i profesionální a dobrovolní hasiči ze Zlína a okolních obcí. Všichni společně důkladně propátrali nejprve celý objekt, v němž muž bydlí, poté blízké okolí a také hledali v blízkosti nádraží.

Podezření, že mohl muž nastoupit do projíždějícího vlaku, se nepotvrdilo. Policisté prověřili také restaurace, bary, psovodi prohledávali les za obcí, komunikace, polní cesty a další místa.

Jakmile se shromáždil dostatečný počet lidí, vytvořili policisté s hasiči rojnici a postupně propátrávali prostor kolem kolejí. Pár minut před druhou hodinou ráno přišla od velitele pátrací akce dobrá zpráva.

„Pohřešovaného muže vypátral policejní psovod, který byl součástí rojnice, poblíž kolejiště u obce Brumov-Bylnice. Starší pán byl mírně podchlazený, bez zranění. Záchranáři, kteří ho prohlédli, zkonstatovali, že není potřeba jeho hospitalizace v nemocnici a muže dopravili zpět do místa bydliště,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám