Hlavní obsah

Při nehodě autobusu a dodávky byli zraněni tři lidé

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autobus narazil do odstavené dodávky ve čtvrtek ráno na komunikaci R52 u Medlova. V nemocnic skončila posádka dodávky a jeden cestující, doprava ve směru na Brno byla omezena po celé dopoledne.

Foto: HZS JMK
Článek

Autobus Mercedes Benz narazil do dodávky Ford Tranzit stojící v odstavném pruhu na 17. kilometru ve směru do Brna. "Dodávku náraz odmrštil, vůz skončil převrácený na boku několik metrů pod úrovní vozovky zhruba deset metrů od silnice. Autobus ještě narazil do středových svodidel a po zhruba 300 metrech se zastavil v odstavném pruhu," popsal nehodu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

V dodávce s rakouskou registrační značkou byla zraněna dvoučlenná osádka. V polském linkovém autobusu, který jel na trase z Itálie do polské Gliwice a vezl 39 Poláků, 4 Italy a čtyřčlennou osádku, byl zraněn jeden z řidičů. Na desítkách metrů komunikace zůstaly střepy a úlomky z havarovaných vozidel.

Nehoda mezi 17. a 18. kilometrem rychlostní silnice byla hasičům ohlášena krátce před šestou ráno, na místo vyjely jednotky ze stanic v Pohořelicích a Židlochovicích. K uvolnění vozovky byl povolán vyprošťovací automobil ze stanice v Lidické ulici v Brně. "Silně poškozený autobus jsme odtáhli na parkoviště nedalekého motorestu. Měl zablokované brzdy a tak jsme museli jedno z přehřívajících se kol ochlazovat," dodal Haid. 

Po dobu  odstraňování následků nehody byl provoz na komunikaci R52 ve směru do Brna sveden do levého jízdního pruhu, úplný provoz se podařilo obnovit až po poledni.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám