Hlavní obsah

Při Elektrovandru v Olomouckém kraji přivezou ekologický projekt koňská spřežení

Novinky, Michal Jurda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vsích a městečkách v Olomouckém kraji vyrazí už od pondělí 6. června koňská spřežení, která jejich obyvatelům přivezou ekologický projekt Elektrovandr. Jeho cílem je upozornit na rostoucí význam vysloužilých spotřebičů jako zdroje surovin pro výrobu nového elektra.

Foto: Michal Jurda
Článek

Elektrovandr navštíví vždy tři až čtyři místa v jediném dni. K prvním budou v pondělí patřit Vidnava, Velká Kraš, Kobylá nad Vidnávkou a Žulová v okrese Jeseník. Přiveze Recyklostroj a s ním program pro děti i dospělé, který bude uvádět Václav Upír Krejčí. Kdo s sebou vezme vysloužilý elektrospotřebič, na místě zjistí, co se z něj dá recyklací získat, a surovinu, kterou mu nabídne, Recyklostroj pak vymění za dárek.

Tento projekt se soustředí na obce, které mají v průměru 700 obyvatel a také vlastní školu. Počítá se s účastí žáků i jejich rodičů.

I když se ekologické akce pořádají například na větších sběrných dvorech, děti z přilehlých menších obcí často nemají moc možností zúčastnit se jich. Podmínky přepravců nedovolí vzít na akci větší počty žáků, jinde scházejí na dopravu peníze.

V Olomouckém kraji s projektem pomohou místní chovatelé koní. Kromě spotřebičů tedy mohou lidé na jednotlivé zastávky Elektrovandru vzít s sebou také například pamlsek pro koně - mrkev nebo jablko.

Elektrovandr se zastaví:

v pondělí 6. 6. 2016              Vidnava 8:30 hod; Velká Kraš 11:00 hod; Žulová 14:00 hod; Kobylá nad Vidnavkou 16:00 hod

v úterý 7. 6. 2016                 Mikulovice 8:30 hod; Česká Ves 11:00 hod; Jeseník 15:00 hod

ve středu 8. 6. 2016              Jindřichov 8:30 hod; Hanušovice 11.00 hod; Bohdíkov 14:00 hod

Reklama

Výběr článků

Načítám