Hlavní obsah

Při druhém ročníku Lišov rock festu vystoupí (nejen) Xindl X, UDG a Kurtizány z 25. avenue

Novinky, Dalibor Szenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník Lišov rock festu, který se bude konat 30. května od 13 hodin opět na parkovišti Relaxcentra Mrkáček v Lišově u Českých Budějovic, je letos spojen s dětským odpolednem. Vystoupí Xindl X, UDG, Kurtizány z 25. avenue, ale taky tanečník Honza Onder.

Foto: Dalibor Szenci
Článek

Festival pořádá město Lišov s podporou budějovické kapely OSA Killers. Na prvním povedeném ročníku vystoupily kapely jako Vypsaná fixa, Prague Conspiracy nebo Miloš Dodo Doležal, který hrál až do ranních hodin.

Start festivalu je naplánován na 13 hodin, kdy vystoupí pro děti klaun následovaný Tanečními hrátky Honzy Ondera, známého ze stejnojmenného pořadu České televize nebo také z taneční soutěže Stardance.

Během celého odpoledne zhruba do 18 hodin bude pro děti připraven skákací hrad, dvě nafukovací fotbalová hřiště, malování na obličej a dětské tetování. Všechny atrakce jsou pro děti zcela zdarma.

A máme tu výčet kapel. Od 16 hodin se rozezní také pódium, které jako první zahřeje kapela METAL MODE v čele se známým moderátorem Marothou, který o své kapele říká: „Nejsme žádnej pitomej revival Depešáků, ale poctivej metalovej band.”

Mladá tlupa THE HUMP s energickou muzikou a prvky elektra rozjasní lišovské odpoledne a následuje hardcorová úderka HERDEK FILEK ze Strakonic, jako nejtvrdší kapela celého festivalu.

Parta borců z konzervatoře, to je ČARDÁŠ KLAUNŮ. Kluci z celé republiky s hudbou vycházející z rocku, obohacenou o další žánry a postavenou na melodických zpěvech celé kapely. Čardáši jsou vítězové několika hudebních soutěží a mají řádně našlápnuto. 

Koho baví kytara, toho určitě potěší kytarový mág Honza Kirk Běhunek, který si s sebou přiveze svou progresivně metalovou partu s názvem SEVEN, s kterou objel už několik světových kontinentů, a ukáže nám svou ekvilibristickou hru na tento strunný nástroj.

OSA KILLERS - kapela, kterou možná znáte, možná ne, ale jsou to právě oni, kteří přišli s nápadem festival uspořádat a potěšit kvalitní muzikou a užít si ji naplno. Hrají již více než 7 let a jsou vítězi Rock festu Dobříš 2014. Kluci, které to prostě baví a s fanoušky si užívají nekončící after party. Zde tomu nebude jinak.

Večerní program otevřou KURTIZÁNY Z 25. AVENUE v čele s charismatickým Tomášem Varteckým, který spolupracuje s Annou K., D. Kollerem a dalšími. Kapela hrající od devadesátých let, tentokrát ve zbrusu nové našláplé sestavě s Kurzem z Atari Terror u mikrofonu.

Po nich budou následovat UDG - majitelé hitů Motýl, Hvězdář či Kurtizána. Asi není nutno tuto partičku více představovat. Jedna z nejznámějších a koncertě nejaktivnějších kapel u nás.

Vrcholem večera bude XINDL X - týpek, kterého zná asi úplně každý. Kytara v ruce, hit za hitem, nejhranější skladby v rádiu, texty, které se zarývají do paměti. Všichni budeme křičet: Jsem dyslektik...

A nakonec BAGS, osmičlenná roztančená partička v čele s krásnou zpěvačkou Bárou, které můžete vidět téměř na každém známějším festivale.

Vstupenky jsou v předprodeji v Music centru na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích, na městském úřadě v Lišově a také v Relaxcentru Mrkáček. Cena v předprodeji je 220 Kč, na místě 250 Kč. Děti mají vstup zdarma, platí pouze dospělý. V případě nepřízně počasí se akce uskuteční v hale Relaxcentra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám