Hlavní obsah

Přerovské muzeum zve na komentovanou prohlídku výstavy Komenský? Toho jsme už někde viděli!

Novinky, Romana Nitková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odborný výklad ve výstavě podá historička a komenioložka Muzea Komenského v Přerově Mgr. Helena Kovářová.

Foto: Lucie Mazáčová

Muzeum Komenského v Přerově p.o., Komenský všude samý Komenský - komentovaná prohlídka výstavy

Článek

Přednáška ve výstavě se zaměří na vývoj podobizny Komenského od dochovaných dobových portrétů, její proměnu v dílech umělců 19. a 20. století, až po práce současných výtvarníků.

Představena bude tradice zobrazování Komenského jako učence, exulanta, učitele, myslitele a jedné z nejdůležitějších osobností českých dějin. Kromě uměleckých rytin, olejomaleb, plastik a litografií zahrnuje prezentace také pohlednice, medaile, známky a další drobné tisky. Tento typ materiálu dokumentuje neutuchající zájem o téma Komenský v dějinách výtvarného i užitého umění.

Komentovanou prohlídku pod příznačným názvem Komenský.... všude samý Komenský můžete navštívit v úterý 21. února a rovněž 28. března v 17.00 hodin v přerovském zámku. Samotnou výstavu Komenský? Toho už jsme někde viděli!, kterou komentovaná prohlídka provází, můžete navštívit  v Muzeu Komenského v Přerově až do 31. března.

Bližší informace: Mgr. Helena Kovářová; tel. 581 250 544; e-mail: kovarova@prerovmuzeum.cz                  

Reklama

Výběr článků

Načítám