Hlavní obsah

Přerovská porodnice koupila moderní lůžko za tři sta tisíc korun

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porodnické oddělení přerovské nemocnice se může pochlubit novým moderním porodním lůžkem. Nemocnici přišlo na 300 tisíc korun a rodičkám přinese zejména větší komfort a široké možnosti vedení porodu. Celkem má teď přerovská porodnice tři moderní porodní lůžka.

Foto: Hana Szotkowská
Článek

„Moderní porodní lůžko maminkám nabízí širší výběr porodní i relaxační polohy. Je v podstatě uzpůsobeno tak, aby bylo pro ženu pomocníkem už také v první době porodní,“ vysvětlila Radmila Šimoníková, vrchní sestra porodnicko-gynekologického oddělení nemocnice.

Předností lůžka je především jeho variabilnost, umožňuje vedení porodu klasickým nebo alternativním způsobem v polosedě, ve dřepu s oporou partnera, na všech čtyřech, ale také vleže na boku. Nové lůžko také nabízí rodičkám mnohem větší komfort.  „Kromě relaxační i porodní polohy je výhodou pro rodičky nízká nástupní výška a dostatečná šířka ložné plochy, což vzbuzuje v rodičce od prvního okamžiku pocit klidu a bezpečí potřebné pro bezproblémový porod. Plynule nastavitelné vyklenutí bederní opěry vyhoví specifickým potřebám každé rodičky a umožňuje zmírnění bolestí v první době porodní,“ uvádí vrchní sestra.

Nová investice má i přínos pro obsluhující personál. „Výhodou je kvalitní elektrické polohování lůžka. Postel zabezpečuje snadnou obsluhu při zajištění nejvyšších kritérií bezpečnosti postele a dává porodní asistence možnost se plně věnovat rodící ženě,“ dodává Mgr. Radmila Šimoníková.

Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám uzavřené porodní boxy, jež poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampa. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. V loňském roce se narodilo v Nemocnici Přerov 881 miminek. Mezi dětmi bylo 467 chlapců, 414 dívek a osm dvojčátek.   

Reklama

Výběr článků

Načítám