Hlavní obsah

Premiéra pohádky Krysáci a ztracený Ludvík sklidila právem potlesk ve stoje

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na počátku října byla v pražském divadle Metro uvedena premiéra pohádky Krysáci a ztracený Ludvík, kterou diváci právem ocenili potleskem ve stoje.

Foto: Lenka Žáčková

Krysáci a ztracený Ludvík

Článek

Jsou různá pohádková království a po celém světě lze nalézt místa, kde se odehrávají neuvěřitelné příběhy plné fantazie, nadsázky a dobrodružství. Tak přesně takové je království krysích kamarádů Huberta, Hodana, Edy, laboratorní myšky a přítele z Prahy, a jejich nerozlučitelného kamaráda sádrového trpaslíka Ludvíčka.

Nově nastudovaný kousek profesionálního souboru Divadlo D5 své dětské kamarády i jejich rodiče, babičky, strýčky či tetičky, prostě jejich doprovod zavede do moravských Vizovic, kde se v odlehlém koutě „téměř zapomenuté“ skládky odehraje příběh o kamarádství, soudržnosti, ale i o nástrahách, které zdárně partička přátel úspěšně překoná.

Příběh se vám může zdát povědomý, možná nějakou vlastní životní situací, které se může příjemně zrcadlit v příběhu krysáků, ale Příběhy krysáků jsou známé především z Večerníčku. Postavičky nezapomenutelně namluvil Bolek Polívka s Jiřím Pechou.

Malí i velcí diváci budou jistě nadšeni výpravnou scénou, zasmějí se celé řadě replik a jistě zaslouženě ocení melodie, texty písní, ale především herecké výkony skvělých herců z pražských divadel, které svým postavičkám propůjčují více, než-li jen hlas a své nadšení.

Na premiéru dorazila také herečka Miluška Bittnerová. „Báječná pohádka! Bezvadná muzika, skvělí herci, výpravná scénografie. Dlouho jsem tak skvělou divadelní pohádku neviděla. A Janička Birgusová umí bezkonkurečně zahrát můru i zmiji. Ač již hodně dlouho nejsem v dětském věku, rozhodně zajdu ještě jednou,” smála se herečka, ale s veškerou vážností dodala: „Je to inscenace, která baví malé i velké.”

Režie: Libor Jeník.

Účinkují: Dita Zábranská, Jana Birgusová, Radovan Snítil, Jiří Kohout, Radim Jíra, Josef Zýka, Libor Jeník, David Voráček

Divadlo D5 má za sebou nastudování úspěšného představení pro děti Čtyřlístek, na kterém spolupracoval sám autor Čtyřlístku Jaroslav Němeček.  

Divadlo D5 jezdí se svými představeními do divadel po celé České republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám