Hlavní obsah

Překvapivý albový debut roku vyšel zpěvačce Martě Jandové, deska nese název Barvy

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to prakticky pár dnů, co Martě Jandové vydal Supraphon její první sólové album Barvy. Interpretka je známá leta jak v Německu, tak v Česku, kde se nyní představuje českým repertoárem stejně jako poctivou poprockovou muzikou. Současně nechybí ani hitové písničky.

Foto: Supraphon

Zpěvačka Marta Jandová, která je autorkou i textařkou svého debutového alba Barvy.

Článek

Marta Jandová má výrazné rodinné hudební zázemí a patří u nás mezi velmi populární zpěvačky. O to víc je překvapivé, že na její debutové album si domácí fanoušci museli počkat tak dlouho. A zatímco s německou skupinou Die Happy vydala v evropském měřítku vícero úspěšných nahrávek a spolupracovala s řadou významných zahraničních i domácích interpretů, sólovkami přichází až letos.

Na albu Barvy je zpěvačka většinovou spoluautorkou písní a s jedinou výjimkou pak i výhradní textařkou celého repertoáru. Výjimkou je bonusová písnička Školíš mě od Marka Ztraceného. Černobílý videoklip k ní byl zveřejněn v loňském roce a počet zhlédnutí na YouTube se vyšplhal již na úžasných 1,8 milionu.

Základ alba vznikal ve studiu Propast s producentem Lukášem Pavlíkem a s doprovodnou kapelou Marty Jandové. Tu tvoří kytarista Ondřej Pátek, basista Dalibor Mucha a klávesista Jan Zlatuška, bicí pak nahrál sám producent Lukáš Pavlík, jenž tento post aktuálně zastává ve skupině Chinaski.

Finální mix následně provedl v Německu Udo Rinklin, který spolupracoval i s Die Happy a s dalšími úspěšnými interprety převážně z německy hovořících zemí. Barvy představují Martou Jandovou v poprockové poloze, která je jejímu srdci nejblíže.

Na albu najdeme výrazné hitové písničky jako Černá i bílá, Milovat, Křídla či úvodní Cesta kolem světa nebo naopak emotivní balady Barvy, Zůstaň tu se mnou a další. Specialitou je pak závěrečná rocková kompozice Strach, kde se Marta hudebně vyznává svému oblíbenému zpěvákovi Chrisi Cornellovi.

Skvěle disponovaná zpěvačka, která se před časem představila v titulní roli muzikálu Mona Lisa, v televizním seriálu Gympl s (r)učením omezeným nebo jako porotkyně několika pěveckých soutěžích, každopádně překvapila právě svým debutovým albem.

Talent a nosné nápady stejně jako chytré písničky a poctivá poprocková muzika - to není náhoda, nýbrž dobře cílený záměr i štěstí na báječné spolupracovníky. To není zrovna málo pro zpěvaččino dnes už široké publikum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám