Hlavní obsah

Přehradu Olešná ve Frýdku-Místku ovládne Mistrovství ČR v in-line maratónu

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lokalitu přehrady Olešná ve Frýdku-Místku ovládne ve dnech 21. a 22. června eXtrémní in-line závod Adidas 24 hodin kolem Olešné. Jedná se o vytrvalostní závod pro širokou veřejnost. V kategorii sportovních dvojic má statut mezinárodního Mistrovství ČR v extrémním 24hodinovém in-line maratónu.

Foto: Jana Matějíková

adidas 24 hodin kolem Olešné

Článek

Do letošního 3. ročníku se registrovalo 658 závodníků, což je v porovnání s loňským rokem o sto a v porovnání s prvním ročníkem o téměř pět set závodníků více. 

Závod odstartuje v sobotu 21. června v 11 hodin od restaurace U Toma na přehradě Olešná. Cíl bude na stejném místě o 24 hodin později, tedy v neděli 22. června v 11 hodin. Závodníci jsou rozděleni do čtyř základních kategorií - Sport dvojice, Sport čtveřice a Hobby dvojice a Hobby čtveřice. Vyhrávají týmy, které dosáhnou největšího počtu okruhů ve stanoveném limitu 24 hodin.

V loňském roce byli mistry Pavol Šimášek a Anton Králik z kategorie Sport muži nad 45 let, kteří za 24 hodin ujeli 150 okruhů, přičemž Pavol Šimášek dal sám 91 kol, takže nejel 409,5 km.

„Letos jsme mírně poupravili pravidla závodu, aby byla spravedlivá pro všechny. Kategorie Sport je povinná pro všechny registrované sportovce v klubech a svazech ČUS  a nově je povinná i pro týmy, ve kterých mají jezdci kolečka s průměrem větším než 100 mm. Důvod je jasný, na bruslích s většími kolečky dosahuje závodník vyšší rychlosti, a když si tedy troufne na takovéto profi ježdění, pak by bylo nespravedlivé, aby byl veden pod kategorií Hobby, která je určená především široké laické veřejnosti. Novinkou letošního ročníku, která se dotkne i návštěvníků, je provizorní lávka přes trať závodu poblíž restaurace U Toma. Závodníci i návštěvníci ji budou využívat pro přecházení z jedné strany tratě na druhou. Chceme tak zabránit pohybu osob přímo po závodní trase. Je to bezpečnostní opatření jak pro samotné závodníky, tak i pro návštěvníky,“ řekl leader závodu, známý frýdecko-místecký horolezec, Libor Uher.  

Uzavření cyklostezky pro veřejnost:  

VEŘEJNOSTI BUDE VSTUP NA CYKLOSTEZKU ZAKÁZÁN, a to od 10 hodin v sobotu 21. června do 11 hodin v neděli 22. června. Toto opatření bude spojeno také s dopravními uzavírkami a úpravou trasy linek MHD. Na dodržování zákazu vstupu na cyklostezku v době závodu budou dohlížet pořadatelé spolu se strážníky městské policie.

Doprava:

Autobusové linky směřující na Olešnou budou mít v sobotu a částečně i v neděli výjimečně zastávku až u letního aquaparku. Naopak autobusové zastávky - Olešná a U Václavíků - budou po dobu konání závodu bez náhrady zrušeny.  

Uzavřeny budou některé příjezdové komunikace, a to k místnímu jacht klubu, k restauraci Rybárna a k restauraci Muroňka. K Muroňce bude možný příjezd ze strany od Palkovic. Přístup k restauraci Rybárna bude možný pouze pro pěší, a to  za účasti pořadatelů závodu. Restaurace U Toma a restaurace Terasa budou přístupné z ulice Nad Přehradou, tedy ze zadní strany.

Závod pořádá známý horolezec Libor Uher. Generálním partnerem akce je společnost adidas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám