Hlavní obsah

Přehlídku dechových hudeb bude hostit Strašov u Přelouče

Novinky, Karel Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vydařeném 1. ročníku bude opět veselo ve Strašově u Přelouče za účasti dechových kapel Pernštejnky, Valdaufinky, Vysočinky a Stříbrňanky z jižní Moravy. Program nabídne také taneční zábavu s Pernštejnkou.

Foto: Karel Novotný

Dechová hudba Pernštejnka z Pardubic

Článek

Ve Strašově u Přelouče mají krásný přírodní areál, ve kterém budou opět vyhrávat dechové kapely - stane se tak v sobotu 5. srpna od 14.00 hodin. Obec Strašov spolu s Pernštejnkou pořádají tuto přehlídku pod záštitou místopředsedkyně senátu ČR Mgr. Miluše Horské.

Přehlídku zahájí pardubická Pernštejnka s kapelníkem Vladimírem Černým, následovat bude Valdaufinka Ády Školky s kapelnicí Helenou Hýnovou.

Z Vysočiny přijede humpolecká Vysočinka s kapelníkem Tomášem Vodrážkou a na závěr zahraje krojovaná kapela z jižní Moravy - Stříbrňanka s kapelníkem Ivo Horkým, který nahradil na tomto postu svého otce Vojtu, který se věnuje zpěvu.

Pernštejnka je velice aktivní kapela, která pořádá několikrát v roce koncerty pro veřejnost, a to jak v Pardubicích, tak i v okolí. Jsou tradičně hojně navštěvovány a tak se můžeme těšit i do Strašova, kde je o tuto přehlídku velký zájem.

Po skončení přehlídky zahraje Pernštejnka k poslechu i tanci až do 22.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám