Hlavní obsah

Předvelikonoční Tržíček Nymburáky oslovil

Novinky, Jan Řehounek

Zahrádkářský Tržíček se po dvou letech stal v Nymburce již fenoménem. Základní organizace Českého zahrádkářského svazu ho ladí vždy tématicky – ten, který proběhl v sobotu 6. dubna, směřoval k blízkým velikonočním svátkům.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Proto také není divu, že většina vystavovatelů a prodejců přivezla velikonoční zboží.

A tak bylo možné v „moštárně“ mezi malými a velkými valy, jež je sídlem místních zahrádkářů, nakoupit košíkářské zboží včetně pomlázek, malované i jinak zdobené kraslice, dekorační předměty ke sváteční výzdobě bytu, hrnkové květiny i rostliny na zahrádku, knihy, bižuterii, oblečení a módní doplňky – aby nás beránek nepokakal, ale i v předstihu pro ochutnání velikonoční cukrovinky a pečivo, například výtečné mazance. Krom toho byly v nabídce i další dobroty včetně mléčných výrobků přímo z farmy, čokoládové speciality, likéry, dietní potraviny… A nejen dietní – ovarem, zabíjačkovou polévkou či výbornými klobásami návštěvníci nepohrdli.

Nešlo však pouze o prodej a nákupy. Velkou devizou Tržíčků je setkávání lidí, kteří mohou posedět při pivě, sklence vína, kávě či horké čokoládě a pohovořit si. Děti se naučili plést pomlázky, proběhly i soutěže pro návštěvníky. O dobrou pohodu se postaralo přátelské hudební seskupení Suchá větev.

Reklama

Výběr článků

Načítám