Hlavní obsah

Předvánoční atmosféru vykouzlily v azylovém domě Gloria dárky od Nadace Agel

Novinky, Radka Miloševská

Ne každý má tolik štěstí, aby trávil vánoční svátky doma u rodinného krbu. Předvánoční čas dětí a maminek v tíživé životní situaci, které jsou obyvateli azylového domu Gloria v Praze, zpříjemnili zástupci Nadace Agel, jenž je obdarovali dárečky, které si klienti sami přáli.

Foto: archiv nadace

V seznamu přání z pražského azylového domu Gloria byly například panenky, dětské pistole, medvídek usínáček či poukaz do snowboardového obchodu.

Článek

„Mezi zaměstnanci v celé naší zdravotnické skupině Agel jsme se rozhodli uspořádat sbírku dárečků, které si senioři, handicapované děti, ale i maminky v nouzi v azylových domech sami přáli,“ uvedla členka správní rady Nadace Agel Bc. Veronika Dostálová s tím, že v seznamu z pražského azylového domu Gloria byly například panenky, dětské pistole, medvídek usínáček či poukaz do snowboardového obchodu.

Zaměstnanci napříč skupinou Agel si mohli už během podzimu z online interaktivních seznamů vybírat dárečky, které následně pořídili, zabalili a nakonec předali nadaci k distribuci samotným klientům.

„Na hodnotnější dárky se skládaly i kolektivy. Ve všech zúčastněných tato sbírka vyvolala dojetí, pocity sounáležitosti a uvědomění, že být na Vánoce doma se svou rodinou není věc samozřejmá,“ upřesnila Veronika Dostálová a dodala, že zaměstnanci ve skupině Agel nakoupili celkově 167 dárků, z toho 23 putovalo do pražské Glorie.

„Dvacet maminek pak obdrželo poukázky na nákup do drogerie. Dárečky jsme předávali v rámci vánoční besídky, jejíž součástí bylo také společné zpívání vánočních koled a povídání o Ježíškovi. Pochutnali jsme si i na cukroví, které maminky vlastnoručně upekly,“ popsala Dostálová.

Nadace Agel podporuje Azylový dům pro ženy a matky s dětmi Gloria již od roku 2016. „Od té doby jsme středisku poskytli 1,8 milionu korun. Spolupráce pokračuje i v letošním roce, kdy od nás azylový dům obdržel 600 tisíc korun,“ dodala Veronika Dostálová.

Reklama

Výběr článků

Načítám