Hlavní obsah

Předsezónní extraligová korfbalová představovačka: Modří Sloni YMCA Znojmo

Novinky, Jan Pařík

Tradiční klub zažívá před sobotním extraligovým startem těžké časy. Kádr znojemských korfbalistů pro letošní rok opustila dvojice bývalých reprezentantů Tereza Ferkovičová a Tomáš Veselý, minimálně do konce roku je navíc mimo zraněný hrající kouč Jiří Podzemský.

Foto: Jan Pařík

Znojmo loni skončilo v extralize třetí

Článek

„Změny jsou u našeho týmu bohužel jen k horšímu,“ podotýká Podzemský, jenž si nedávno při prvoligovém startu poranil koleno.

Modří Sloni tak mohou mít se složením extraligového týmu problémy. „Jde o velké oslabení. Oba byli mladí a perspektivní, šlo o budoucnost znojemského korfbalu. Měli jsme k dispozici šest kluků a šest holek, najednou je to na každé straně o jednoho míň. To už je hodně znát. Když nebudu já, tak máme nyní pouze čtyři kluky, nesmí se nikdo zranit,“ doufá pětatřicetiletá reprezentační opora. „Ve Znojmě, ale i jinde nastává v korfbalu propad. Třeba u nás tkví za seniory velká díra. Dorost tu nemáme, jsou tu až starší žáci,“ dodává.

Veselý i Ferkovičová údajně končí z důvodu motivace. Prvně jmenovaný naskočil do basketbalových sfér. „Nejsem typ, co by někoho přemlouval a bombardoval, ať si něco rozmyslí. Je to škoda, ale mě to zvlášť netrápí. Každý si musí přijít na to, zda chce bez korfbalu být nebo ne. Třeba Jakub Žák na rok s korfbalem sekl, ale pak si uvědomil, že mu hra chybí. Vrátil se tedy a nyní je velmi zapálený, přijde na každý trénink a jezdí hrát i za béčko,“ popisuje Podzemský.

Problémy hlavně v mužské části sestavy Znojmo částečně řeší zařazením přeběhlíka z basketbalu. „Vojta Pichl s námi občas někam pojede. Snad nám aspoň trochu pomůže,“ komentuje trenér novou tvář v týmu.

I přes špatné zprávy ve Znojmě, které loni v extralize obsadilo třetí příčku, nic nebalí a pokusí se zaskočit favority. „Nebyli jsme nikdy zvyklí jen tak si chodit zahrát. To platí stále. Jestli je největší aspirant na titul Brno? Pro mě ne, já věřím nám,“ uzavírá Podzemský bojovně.

Reklama

Výběr článků

Načítám