Hlavní obsah

Přední dveře vozidel MHD ve Zlíně zůstávají zatím pro cestující uzavřeny

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli snížení rizika nákazy řidičů MHD koronavirovou infekcí od cestujících zrušila Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) dočasně doplňkový prodej jízdenek u řidičů a rovněž používání předních dveří trolejbusů a autobusů pro nástup i výstup cestujících.

Foto: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice

Přední dveře vozidel MHD jsou opatřeny informačními nálepkami.

Článek

„Řidiči vozidel MHD jsou každodenně po celou směnu v kontaktu s množstvím neustále se střídajících lidí. Ani prosklená kabina je hermeticky neodděluje od okolního prostředí,“ uvedl tiskový mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota.

K zvlášť blízkému kontaktu podle mluvčího dochází, když si cestující u řidiče kupuje jízdenku nebo když cestující nastupují a vystupují předními dveřmi a procházejí v těsné blízkosti stanoviště řidiče.

„Abychom zvýšili ochranu řidičů před možností přenosu koronaviru od některého z cestujících, rozhodli jsme se dočasně, po dobu karanténních opatření v České republice, zrušit ve vozidlech MHD používání předních dveří cestujícími a rovněž prodej jízdenek u řidiče,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

„I když to bude znamenat pro cestující určité dočasné omezení, prosíme o pochopení. Zdraví řidiči jsou podmínkou toho, aby MHD vůbec fungovala, a pokud můžeme udělat něco pro snížení rizika přenosu nákazy, chceme toho využít,“ dodal ředitel.

DSZO označila přední dveře vozidel i kabiny řidičů zvláštní informační nálepkou. Jízdenky si musí všichni cestující v tomto kritickém období opatřit ještě před nástupem do vozidla na předprodejních místech, v jízdenkových automatech na zastávkách nebo prostřednictvím SMS a mobilního telefonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám