Hlavní obsah

Přednášky ve vile Stiassni představí možnosti využití moderní architektury

Novinky, Petr Svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přednáškový cyklus Nový život v moderní architektuře, který odstartuje v úterý 23. února, představí využití a konverze různorodých památek architektury 20. století. Posluchači se dočkají představení tradičních i netradičních staveb a způsobů jejich užívání.

Foto: Petr Svoboda

Přednášková budova Metodického centra moderní architektury v Brně

Článek

První z přednášek představí projekt Domu umění města Brna – Brněnský architektonický manuál. Posluchači se seznámí s návrhem prohlídkových okruhů po moderní brněnské architektuře ve formě tištěné publikace a mapy i webového portálu. Budou také moci nahlédnout pod pokličku projektu – představeno bude chystané rozšíření stezek o poválečnou architekturu Brna. Příspěvek přednese Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. z Domu umění města Brna.

Akce se koná v úterý 23. února od 17 hodin v přednáškové budově Metodického centra moderní architektury v Brně. To sídlí v areálu prvorepublikové vily Stiassni a má vstup z Preslovy ulice. Vstup je volný.

Další přednášky budou neméně zajímavé – 22. března bude Mgr. Zbyněk Zavadil popisovat budování EkoCentra v dělnickém domku v nouzové kolonii Písečník. Tomu, jak se rodinná vila mění v muzeum zaměřené na architekturu, se bude věnovat příspěvek PhDr. Petry Svobodové z Muzea Brněnska, přednesený 5. dubna. 19. duben pak zavede posluchače do protileteckého krytu pod Špilberkem, který představí PhDr. Pavel Paleček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám