Hlavní obsah

Pražští strážníci překazili krádež cenného obrazu z hotelu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci Městské policie Praha 1 předali policii dva muže podezřelé ze spáchání trestného činu. První je podezřelý, že v sobotu v noci zdemoloval recepci hotelu ve Štupartské ulici. Druhý pro změnu v neděli v noci odcizil obraz v ceně několika desítek tisíc korun z hotelu u náměstí Republiky.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"V sobotu krátce po druhé hodině ráno přijala autohlídka strážníků z Prahy 1 oznámení, že ve Štupartské ulici neznámý muž zdemoloval hotelovou recepci a dal se na útěk. Hlídka po třech minutách muže, který odpovídal popisu, nalezla v nedaleké Rybné ulici. Strážníci mladíka omezili na osobní svobodě a přivedli ho zpět do hotelu, kde si celou věc převzala hlídka Policie ČR k dalšímu šetření," sdělil mluvčí MP Praha Jan Čihák.    

Druhý případ strážníci z Prahy 1 zaznamenali v neděli v půl druhé ráno, když projížděli po náměstí Republiky.

"Zde si všimli před místním hotelem tří mužů, kteří se začali postrkovat. Při spatření hlídky se jeden z nich dal na útěk. Hotelový „portýr“ strážníkům sdělil, že muž odcizil obraz v hodnotě několika desítek tisíc korun. Strážníci muže ihned začali pronásledovat do ulice Králodvorská. Mladík při útěku ukradené plátno odhodil a dále pokračoval do Jakubské ulice. Tam se muže strážníkům podařilo dostihnout a za použití donucovacích prostředků ho omezili na osobní svobodě," dodal  mluvčí  Čihák.

Reklama

Výběr článků

Načítám