Hlavní obsah

Pražský Střelecký ostrov se stane rájem pro milovníky pokrmů z darů moře

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tuto neděli bude pražský Střelecký ostrov v rámci Letňáku 2016 – Léta pro Pražany hostit pátý ročník Seafood festivalu. Akce se letos ponese v duchu světové seafood gastronomie a představí kuchaře a rybáře z několika přímořských zemí, známé restaurace i nová jména pražské gastronomické scény.

Foto: Archív Seafood Festival 2016
Článek

Pokrmy z mořských plodů a ryb můžete přijít ochutnat během celého dne od 11 do 22 hodin.

„Festival chce připravit lidem příjemnou sousedskou zábavu a dát jim možnost poznat a propojit různé kultury prostřednictvím jednotlivých kuchyní. Kromě toho je to dobrá prezentace rybí a seafood gastronomie, na které můžete načerpat inspiraci pro blížící se léto a s ním související zdravější životní styl,“ přibližuje David Dvořák, šéf produkce Letňáku 2016 – Léta pro Pražany. 

Degustovat se budou pokrmy jako buzara, rizota, paella, ceviche, tataráky, carpaccia, grilované steaky z tuňáka a mnoho dalších delikates. Na místě bude i unikátní trh s čerstvými rybami, mořskými plody, olivovým olejem a bohatou nabídkou vín. Konzumační vstupenka na festival stojí 20 korun.

„Návštěvníci se mohou rovněž těšit na bohatý doprovodný program. Tentokrát přímořskou atmosféru doplní živé kapely převážně v latino rytmu. Zahrají například  Anni Ma trio, Latino-Gypsy kvartet, Mr. Loco a Pragasón,” dodal Dvořák. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám