Článek
Pokrmy z mořských plodů a ryb můžete přijít ochutnat během celého dne od 11 do 22 hodin.
„Festival chce připravit lidem příjemnou sousedskou zábavu a dát jim možnost poznat a propojit různé kultury prostřednictvím jednotlivých kuchyní. Kromě toho je to dobrá prezentace rybí a seafood gastronomie, na které můžete načerpat inspiraci pro blížící se léto a s ním související zdravější životní styl,“ přibližuje David Dvořák, šéf produkce Letňáku 2016 – Léta pro Pražany.
Degustovat se budou pokrmy jako buzara, rizota, paella, ceviche, tataráky, carpaccia, grilované steaky z tuňáka a mnoho dalších delikates. Na místě bude i unikátní trh s čerstvými rybami, mořskými plody, olivovým olejem a bohatou nabídkou vín. Konzumační vstupenka na festival stojí 20 korun.
„Návštěvníci se mohou rovněž těšit na bohatý doprovodný program. Tentokrát přímořskou atmosféru doplní živé kapely převážně v latino rytmu. Zahrají například Anni Ma trio, Latino-Gypsy kvartet, Mr. Loco a Pragasón,” dodal Dvořák.