Hlavní obsah

Pražský Střelecký ostrov se promění v kreativní dílnu pro děti i dospělé

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 5. června se pražský Střelecký ostrov otevře všem milovníkům tvořivých dílen, soutěží či hlavolamů. V rámci konání Letňáku 2016 – Léta pro Pražany se zde totiž uskuteční Festival kreativního a logického hraní Praha a nabídne zábavu nejen pro děti. Program potrvá od 11 do 18 hodin.

Foto: Archív Letňák - Léto pro Pražany, Střelecký ostrov
Článek

„Festival kreativního a logického hraní Praha si připravil program jak pro děti různých věkových kategorií, tak i pro jejich rodiče. Je to ideální příležitost užít si společnou neděli. Zatímco děti budou vyrábět, stavět, bavit se či procvičovat mozkové závity, rodiče se mohou poradit v logopedické poradně a v poradně zdravých školních batohů. Vstup na festival je zdarma, pouze vybrané výtvarné dílny budou za příplatek 80 korun,“ uvedl šéf produkce Letňáku 2016 – Léta pro Pražany David Dvořák.

Pro ty nejmenší si organizátoři festivalu připravili různé stavebnice, výtvarné dílničky či půjčovnu odrážedel a outdoorových hraček. Předškoláci si vyzkouší tvořit z papíru, s razítky či zažehlovacími korálky, vyrobí si domácí loutkové divadlo, postaví obrovské vláčkodráhy, prověří svou šikovnost při skládání origami nebo otestují logické myšlení u hlavolamů.

Pro školáky bude na místě testovací centrum školních batohů, výměnný knižní bazárek či CoolScience – experimenty v angličtině. Mimo to si užijí také textilní razítkovací dílnu, komiksový workshop a výtvarné dílny. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám