Hlavní obsah

Pražské studentské kapely dostanou opět prostor na festivalu United Islands

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průběh festivalu Studentských akademií původně plánovaných na pražské Kampě poznamenaly letošní povodně. Nadějní mladí hudebníci z kapel Academix a 20 minutes se však přesto představí posluchačům již v pátek 21. června na festivalu United Islands na Ladronce.

Foto: Dialog Jessenius o.p.s.
Článek

Obě kapely fungují v rámci preventivního programu na podporu volnočasových aktivit Můžu ti pomoct obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius.

Páteční odpolední program bude od 15.45 hodin na 3. Folk & Open Mic Stage patřit právě studentským kapelám, které svedl dohromady projekt Studentské akademie. Nově se zde také představí teprve patnáctiletá zpěvačka Barbora Sedláková z kapely Academix. „Je to pro mě obrovská příležitost a zároveň cítím velkou zodpovědnost. Není to jen tak zpívat na takové akci a před tolika diváky. Ale moc se na to těším,“ říká mladá zpěvačka.

Původně plánovaný Festival Studentských akademií proběhne z důvodu zatopení Kampy v náhradním termínu 22. července v DDM Ulita na Žižkově.

Skupina Academix vznikla v roce 2010 jako součást Hudební akademie - iniciativy společnosti Dialog Jessenius, jejíž snahou je nabídnout mladým středoškolákům zajímavou alternativu pro trávení volného času, která by rozvíjela jejich nadání a umožnila jim setkat se zajímavými lidmi a dostat se na místa, kam by se běžně nedostali. V loňském roce už účinkovala skupina na pražském Majálesu, United Islands, Rock for people, Sázavafestu a ve Vagónu.

Kapela 20 minutes vznikla ve stejném roce, ale až od roku 2012 hraje pod záštitou Studentských akademií, kde se hudebníků ujal Slávek Janda. Rock-folková kapela s příměsí inteligentního popu a piano-rocku má originální frontmanky – sedmnáctiletá dvojčata.

NEJBLIŽŠÍ VYSTOUPENÍ STUDENTSKÝCH KAPEL HUDEBNÍ AKADEMIE:

20. 6. – 17.30 Academix na festivalu neziskových organizací FAJN DEN na Parukářkce

20. 6. – 20.00 Academix s United Gipsy Crew na KLUBOVÉ NOCI V NoD

21.6. – 15.45 Academix a 20 minutes na UNITED ISLANDS

CO JE PROJEKT STUDENTSKÉ AKADEMIE?

Studentské Akademie jsou volnočasové aktivity pro středoškoláky zdarma. Pod heslem Dělej, co tě baví od roku 2010 nabízejí pražským studentům umělecké workshopy, které vedou výrazné osobnosti kulturní scény. Workshopy vznikly v rámci preventivního programu Můžu ti pomoc? neziskové společnosti Dialog Jessenius o. p. s. pod záštitou pražského magistrátu.

“Smyslem je nabídnout studentům kvalitní volnočasovou zábavu, jenž je k ničemu nezavazuje, ale přesto pomáhá nastavovat jejich žebříček hodnot,” uvedla Jiřina Faloutová, tvůrce myšlenky a realizátorka projektu. Jednotlivé obory se studentům opět otevřou na začátku září s příchodem nového školního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám