Hlavní obsah

Prázdniny začínají. Kde se dá na Liberecku a Jablonecku koupat?

Novinky, Martina Bubnová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávané letní prázdniny začaly. Kde najdete na Liberecku a Jablonecku nejvhodnější místa ke koupání?

Foto: Martina Bubnová

Vodní nádrž Harcov

Článek

Pokud jste přímo z Liberce, určitě musíme zmínit vodní nádrž Harcov. Obyvateli města velmi oblíbená lokalita, ležící prakticky v centru města, která může nabídnout travnatou rekreační plochu, písčitou pláž, venkovní posezení a sportovní hřiště pro plážový volejbal.

Co se kvality vody týče, tak stejně jako tomu bylo minulý rok, je vhodná ke koupání se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi. Podle Krajské hygienické stanice v Liberci se teplota vody pohybuje okolo 13 stupňů Celsia.

Další velmi navštěvovanou lokalitou s velmi bohatým sportovním vyžitím, několika písčitými a travnatými plážemi je vodní nádrž Mšeno v Jablonci nad Nisou. Kvalitou vody je na tom o něco lépe než vodní nádrž Harcov v Liberci, takže návštěvníkům nabídne čistou vodu s teplotou okolo 17 stupňů Celsia.

Vodní nádrž Kristýna v Hrádku nad Nisou. Oblíbené místo k letním vodním radovánkám s písčitými plážemi, rekreačními plochami a kempem, která letos nabízí také čistou vodu vhodnou ke koupání s příjemnou teplotou 20 stupňů Celsia.

Velmi pěkným místem ke strávení letních dní je i vodní nádrž Fojtka, též nazývaná Fojtecká či Mníšecká přehrada. Jak již z názvu vypovídá, nádrž se nachází mezi obcemi Mníšek u Liberce a Fojtka. Přímo v areálu přehrady se nachází volejbalové hřiště, travnatá pláž jak klasická, tak nudistická  a restaurace Na Přehradě, která nabízí skvělé posezení. Fojtecká přehrada se jako každým rokem může chlubit výbornou kvalitou vody, takže určitě stojí za návštěvu.

Reklama

Výběr článků

Načítám