Hlavní obsah

Prázdniny v Uherském Hradišti zakončí Garden Food Festival

Novinky, Petra Kučerová

Konec prázdnin si můžete doslova osladit už o příštím víkendu ve Smetanových sadech v Uherském Hradišti. V sobotu 31. srpna a v neděli 1. září se tady poprvé uskuteční nejchutnější festival jídla a pití Garden Food Festival.

Foto: Garden Food Festival

O skvělou kuchařskou show se postará Jan Punčochář, moderovat bude Markéta Hrubešová

Článek

S ním se mohli setkat milovníci tradičních pokrmů i exotických specialit už dříve v několika městech České republiky.

Nahlédnutí do programu dvoudenního svátku všech gurmánů slibuje opravdu skvělé zážitky. Pódiu bude vévodit Markéta Hrubešová coby moderátorka a postupně návštěvníkům představí několik kulinářských show. O tu nejočekávanější se postará věhlasný šéfkuchař Jan Punčochář, který je už několik let tváří Garden Food Festivalu.

„Aktuálně se hodně zaměřuji na českou kuchyni v moderním pojetí. V mé restauraci U Matěje se snažím ty krásné české klasiky přetvořit na taková jídla, která reflektují dnešní dobu a moderní postupy vaření. A přesně to mohou čekat návštěvníci Garden Food Festivalu. Moderní českou kuchyni,“ láká milovníky tradičních jídel šéfkuchař Jan Punčochář.

Držitel ocenění Zlatý kuchař roku 2015 se ve Smetanových sadech setká i s finalisty televizní soutěže MasterChef, kterým v tomto kulinářském klání dělal přísného, leč spravedlivého porotce. Nejblíže ze soutěžících to bude mít do Uherského Hradiště Katka „Ladybaker“ Kolbová, která ze Zlína dorazí v neděli.

„Je mi velikou ctí být součástí tak hezkého projektu, jako je Garden Food Festival. Jsem neskutečně šťastná, že mě pořadatelé oslovili, abych s vámi strávila hezké odpoledne a zpříjemnila den. Budu se na vás velice těšit v neděli 1. září, kdy vám v dopoledních hodinách nabídnu své sladké dobroty a odpoledne se můžete těšit na cooking show. Co vám však naservíruji, si zatím nechám pro sebe,“ vzkazuje tajemně Kateřina Kolbová.

Na pódiu si ale budete moct vychutnat i další kulinářské programy. O čem budou, napovídají jejich názvy: Od pařátku k hřebínku, Hmyz na talíři nebo Vitamíny u ledu.

Mezi několika desítkami stánků ve Smetanových sadech s nejrozmanitějšími dobrotami najdete také dětskou zónu se skákacími hrady, malováním na obličej a dalšími oblíbenými atrakcemi. Na památku z Garden Food Festivalu si můžete odnést fotografii z fotokoutku nebo si poslechnout vystoupení několika muzikantských uskupení. Hrát budou Pavel Helan Band, Honza Grebík s kapelou, DJ Ondra Albrecht nebo cimbálová muzika Špica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám