Hlavní obsah

Prázdniny v pražské zoologické zahradě potěší malé i velké návštěvníky

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní prázdniny jsou v plném proudu a také pražská zoo si pro své návštěvníky připravila bohatý program. Příjemnou novinkou je prodloužení otevírací doby až do 21 hodin.

Foto: Jiří Cysař

Bororo

Článek

Každý má tak jedinečnou příležitost nechat se okouzlit působivou atmosférou podvečerní Zoo Praha. Turnikety, pokladny a pavilony se zavírají v 19 hodin, do té doby lze zakoupit lístek do zoo, v areálu je však možné zůstat další dvě hodiny. Až do devíti navíc zůstává otevřená restaurace Černohouska.

V sobotu 18. července si budou moci návštěvníci prověřit své znalosti ohledně stravování zvířat v zoologické zahradě. Připraveny budou ukázky různých krmiv, jako jsou granulované pelety pro býložravce, granule pro plameňáky či speciální kaše pro hrabáče. Některá z připravených krmiv bude možné i ochutnat. Pro samici zubra evropského Pristinu bude připraven k jejím 20. narozeninám netradiční dort. Protagonisté Divadýlka z pytlíčku zpestří den představením s názvem Ham, ham, aneb Velký hlad já mám.

V pondělí 27. července pražská zoo oslaví jeden rok od otevření Rezervace Bororo, která byla vyhlášena nejlepší dřevěnou stavbou v kategorii dětská hřiště za rok 2014. A jak jinak by měla oslava probíhat než v jihoamerickém stylu! Děti si vyzkouší, jaké je to být indiánem, vyrobí si rituální masky a společně si zatančí a zabubnují v rytmu jihoamerické muziky.

Ve středu 29. července mají svůj svátek tygři. K oslavě Mezinárodního dne tygrů pro ně budou připraveny piñaty – papírové hračky naplněné masem. Návštěvníci se mohou přijít podívat, jak si s nimi poradí.

Každé červencové pondělí mají do Zoo Praha vstup za korunu děti z dětských domovů.

V srpnu první čtyři soboty (1., 8., 15. a 22. 8.) umožní Zoo Praha návštěvníkům procestovat všechny kontinenty světa za jediný den. Během procházky po zoo si každý může zasoutěžit u stanovišť představujících jednotlivé světadíly a splněním úkolu získat razítko do zvláštního pasu, který obdržel u vchodu do zoo. Na dobrodruhy, kteří navštíví všechny kontinenty, čeká malá odměna.

Ve středu 5. srpna proběhne oslava narozenin jednoho z nejstarších zvířecích obyvatel Zoo Praha – 50leté samice plameňáka kubánského. Návštěvníci se budou moci seznámit s nelehkým životem plameňáků v přírodě a budou mít možnost vyzkoušet si některé aktivity ze života těchto zajímavých opeřenců.

V týdnu od 10. do 16. srpna bude horní částí zoo jezdit komentovaný vláček. Průvodce na jeho palubě seznámí cestující se zvířaty Afriky, Evropy i Ameriky, chybět nebudou ani zajímavosti z jejich života v pražské zoo.

V sobotu 15. srpna proběhne narozeninová oslava 20. narozenin gorilí samice Bikiry, na kterou bude v pavilonu čekat speciální dort a další dobroty. Celou akci doprovodí rytmy afrických bubnů.

V neděli 19. srpna proběhne oslava Mezinárodního dne orangutanů. Ti dostanou spoustu dobrot a dárků a návštěvníci budou mít možnost vytvořit prostřednictvím sociálních sítí mapu fotografií s přáním Zoo Praha.

Od středy 29. do čtvrtka 30. srpna v pražské zoo proběhne rozloučení s prázdninami, a to opět v jihoamerickém stylu. Poslední srpnový víkend budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet si, jaké to je být jihoamerickým indiánem, vyzkoušet si tradiční bubnování a další indiánské zvyky a tradice.

Reklama

Výběr článků

Načítám