Hlavní obsah

Právě položený asfalt dívka přeběhla bosá, způsobila si vážné popáleniny

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na jednotce intenzivní péče skončila ve čtvrtek odpoledne s popáleninami prvního a druhého stupně dvanáctiletá dívka, která chtěla přejít opravovanou silnici mezi Slezskou univerzitou a Střední zdravotnickou školou v Karviné. Dělníci tam v tu chvíli pokládali horní vrstvu asfaltu.

Foto: Milan Haluška

Místo, kde se událost stala, bylo označeno varovnou cedulí až na druhý den odpoledne, kdy už byly práce hotovy a fungoval i běžný provoz.

Článek

Dívka vstoupila na teplý, právě položený asfaltový povrch, kde se jí přilepily boty. Ze strachu před přijíždějícím vozidlem se z bot vyzula a přeběhla bosá.

„Tím si způsobila popáleniny I. a II. stupně na ploskách obou nohou. Po ošetření v celkové anestezii zůstala hospitalizovaná v nemocnici v Karviné-Ráji. Zahájili jsme úkony trestního řízení přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Podle zákona viníkovi hrozí odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti,” uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám