Hlavní obsah

Prarodiče pracují, děti jezdí více na tábory

Novinky, Eva Fruhwirtová

Středisko volného času Ivančice připravilo jedenáct pobytových táborů a dvacet jedna příměstských táborů. Poslední dva roky se zájem o letní tábory zvyšuje. Rodičům totiž tábory řeší volný prázdninový čas dětí.

Foto: Eva Fruhwirtová

Letní tábory jsou českým fenoménem. Děti i rodiče si bez nich neumí prázdniny představit.

Článek

„Ve společnosti můžeme sledovat, jak se proměňuje naplňování volného času o prázdninách. Dříve děti jezdívaly na prázdniny k babičce a dědečkovi. Dnes však mnozí prarodiče chodí ještě do práce. Proto jsou tábory ideálním řešením a my to pozorujeme na počtech zájemců,“ uvedla Jana Heřmanová, ředitelka Střediska volného času Ivančice Horizont.

Tábory v duchu hochů od Bobří řeky nejsou záležitostí jen knih Jaroslava Foglara. Nicméně i letní tábory ovlivňují současné trendy. Lákadlem jsou tematické tábory s prvky filmů, pohádek a známých hrdinů.

Tradičním zaměřením letních táborů je sport, tanec, tvořivá dílna, angličtina a také tábory určené pro maminky či babičky s dětmi. „Připravujeme také tábory pro maminky, které mají malé děti, pro malé školáky, ale také pro náctileté, aby si každý mohl vybrat. Organizujeme i pobyty u moře,“ říká ředitelka Heřmanová. Právě pobyty u moře společně s táborem pro maminky s dětmi byly nejdříve obsazeny.

Středisko volného času Horizont pořádá tábory převážně pro děti z regionu Ivančicka, ale jezdí také účastníci z celé republiky. Z tábornických dětí se časem stávají instruktoři a poté rodiče, kteří se svými dětmi jezdí na tábory.

SVČ Ivančice pořádá tábory třicet dva let. Zkušeným pedagogům pomáhají instruktoři, kteří spolupracují během celého roku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám