Hlavní obsah

Praha má nejen pandu, ale i obřího bílého medvěda

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na velká chlupatá zvířata kynoucí tlapami a různě se kývající narazíte povětšinou na Staroměstském náměstí. Ale i ve spodní části Václavského náměstí, bílý medvěd se vyskytuje i u Prašné brány. Panda a medvěd, atrakce, které "obohatily" advent. Velmi je obdivují Asiati, s nadšením se s nimi fotí.

Foto: Vratislav Konečný

Panda dorazila do Prahy

Článek

Před postávajícími, posléze trdlujícími postavami stojí kasičky s poděkováním v několika jazycích. Kýčovitost proniká do našeho konzumního života. Historický střed metropole hyzdí různé obchody s tretkami, už dávno to nejsou jen čepičáři.

Matrjošky považují cizinci za domácí produkt. 

Starý historický Štorchův dům na Staroměstském náměstí s malbou Svatého Václava v průčelí a nápisem Svatý Václave, vévodo české země, pros za nás, hostí thajské masáže. 

Na lehátkách se nechávají masírovat převážně zahraniční návštěvníci Prahy.  Na jednom z lůžek se povaluje ošklivá zelená figura vodníka.

Jaký kontrast s nově opraveným orlojem, na který se jezdí dívat půlka světa. V Celetné v domě pod znakem s bílým českým lvem najdete muzeum voskových figurín, v Melantrichově ulici zase muzeum sexu. 

Pokračovat by se dalo donekonečna. Nejde o to být konzervativní, ale nechat si zaplevelit město, které nám svět závidí, je tristní.

Ale je fakt, že když nedorazí panda do zoo, můžete se s ní vyfotit na Staromáku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám