Hlavní obsah

Praha hostí mistrovství světa v curlingu vozíčkářů, Češi začali porážkou

Novinky, Pavel Winkelbauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curlingová hale v pražských Roztylech je v těchto dnech dějištěm mistrovství světa v curlingu vozíčkářů. V desítce nejlepších světových týmů bojuje i český výběr, který v úterý 22. února vstoupil do turnaje utkáním proti Švédsku.

Foto: Pavel Winkelbauer

Kapitán švédského národního týmu Glenn Ikonen.

Článek

Základ Švédské vozíčkářské reprezentace tvoří curleři, kteří na loňské paralympiádě získali bronzové medaile. Naši reprezentanti tak v utkání neplatili za favority.

To se projevilo i v úvodu zápasu. Po třech endech prohrával český tým vinou zbytečných chyb už o pět kamenů.

Zlepšený výkon našich hráčů po přestávce vedl k zaslouženému snížení. Češi využili nejistotu soupeře při vyrážení kamenů a před posledním endem se dotáhli na rozdíl jediného bodu. Švédům však zůstala výhoda posledního kamene, kterou přetavili ve vítězství 6:4.

Český skip Radek Pokorný, jenž za svou kariéru dokázal získat i skalpy řady nevozíčkářských týmů, po zápase poznamenal, že toto je jiná liga.

Naši reprezentanti tak budou muset rozhodující kroky k cíli, jímž je umístění do sedmého místa, zaručující kvalifikaci na příští ročník MS, udělat v následujících dnech.

V dalších úterních zápasech se naplno prosadili favorizovaní Kanaďané. Jejich tým, který bral zlato na paralympijských hrách ve Vancouveru, si poradil s reprezentanty USA i s ambiciózními Číňany.

Společně s Kanadou absolvovali úvodní den šampionátu bez porážky ještě norští curleři, když po výhře nad USA porazili v severském derby s přehledem i naše přemožitele Švédy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám