Hlavní obsah

Praha bude patřit růžovým vínům

Novinky, Petr Žabka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražané se mohou těšit na příliv růžových vín. V rámci oslav Svátku růžových vín se ve Svatováclavské vinici představí desítky rosé od moravských a českých vinařů. Svátek růžových vín je jednou z největších přehlídek tuzemských rosé, v Praze vůbec největší.

Foto: Petr Žabka
Článek

Svátek růžových vín proběhne v areálu Svatováclavské vinice v neděli 1. května od 10 do 18 hodin. Stejně jako v minulosti i letos bude Svátek růžových vín koncipován jako jedinečná přehlídka a oslava tuzemského rosé.

„Svátek růžových vín je u veřejnosti rok od roku populárnější. Loni na něj dorazilo na 1600 návštěvníků. Lidé na něm mají možnost nahlédnout do pestrého světa moravského a českého rosé. Na jediném místě si mohou vybírat z  desítek kvalitních tuzemských růžových vín,“ uvedl Ing. Jaroslav Machovec, ředitel Vinařského fondu ČR.    

Moravským a českým růžovým vínům bude patřit celý areál Svatováclavské vinice. Po zaplacení vstupného dostane každý návštěvník pět degustačních mincí a za vratných 50 Kč i sklenici na růžové. Do té mu pak budou vinaři nalévat vybrané rosé.

Lidé mohou ochutnávat nejen víno, ale i stále populárnější míchané drinky z rosé. Na Svátku růžových vín se jich představí hned šest. „Růžové víno se jako jediné dá využít také na přípravu osvěžujících letních drinků. Proto ve spolupráci s profesionálními barmany připravujeme každý rok recepty na míchané nápoje z rosé. Ty letošní jsou inspirovány spojením vína a ovoce,“ vysvětluje Ing. Jaroslav Machovec.

V celém areálu budou navíc volně k dispozici speciální kartičky s recepty na jednotlivé rosé drinky i pokrmy k růžovým vínům. Podrobnosti najdete na webu: www.ruzove.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám