Hlavní obsah

Požár zničil rodinný dům v Halenkovicích na Zlínsku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvoumiliónovou škodu způsobil v pondělí 24. září požár rodinného domu v Halenkovicích na Zlínsku. Na likvidaci požáru se podílelo šest hasičských jednotek.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa požáru v Halenkovicích.

Článek

„Dům je v této chvíli neobyvatelný, nikdo nebyl zraněn, vyšetřovatel hasičů šetří příčinu požáru,“ informoval dnes Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Oznámení o požáru garáže s dílnou v místní části Lipové v Halenkovicích přijali krajští hasiči v 04:57 hodin. Operační důstojník vyhlásil požární poplach jednotce profesionálních hasičů z Otrokovic a jednotkám dobrovolných hasičů z Halenkovic a Napajedel.

„Hasiče navigovala k požáru záře hořícího domu. V době jejich příjezdu byl objekt v plamenech. K uhašení požáru nasadili pět útočných proudů vody, zasahovat museli v dýchacích přístrojích. Po vyhlášení II. stupně požárního poplachu velitel zásahu povolal další síly a prostředky,“ uvedl mluvčí hasičů.

Na místo požáru postupně přijely další jednotky dobrovolných hasičů ze Spytihněvi, Babic a Otrokovic.

„Hasičům komplikoval zásah silný vítr a nedostatek vody v hydrantové síti, kterou si museli zajištovat kyvadlově z odběrního místa v blízkosti obecního úřadu v Halenkovicích.

„Po lokalizaci požáru hasiči kontrolovali teplotu stavebních konstrukcí s termokamerou a skrytá ohniska ihned dohašovali,“ upřesnil Roman Žemlička.

Na místo události se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů, který ohledal místo požáru a v současné době pracuje s dvěma možnými verzemi požáru, kterými jsou nedbalostní jednání nebo závada na elektroinstalaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám