Hlavní obsah

Požár rozvodny nedaleko Otrokovic zaměstnal hasiče

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár v energetickém objektu nedaleko Otrokovic na Zlínsku v pondělí 19. srpna odpoledne zaměstnal čtyři hasičské jednotky. Nikdo nebyl zraněn, příčinou požáru a výší škody se zabývá vyšetřovatel hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa požáru.

Článek

„Informaci o požáru v energetickém objektu nedaleko Otrokovic přijalo krajské operační středisko hasičů v 15:25 hodin. Ihned k němu vyjely jednotky profesionálních hasičů z Otrokovic a Zlína, a také posilové jednotky dobrovolných hasičů Z Otrokovic a Kvítkovic,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje

Kromě šesti cisternových vozů vyjel i speciální kombinovaný hasicí automobil. Velitel zásahu potvrdil, že došlo k požáru transformátoru. Hasiči okamžitě zahájili přípravné práce a kvůli bezpečnosti počkali na pokyn obsluhy, která musela vypnout dva transformátory.

„Jakmile získal velitel potvrzení o odpojení, hasiči zahájili hasební práce pomocí několika proudů a těžké pěny. V 16:55 hodin velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru. Necelou hodinu poté byl požár zlikvidován, a po předání místa události se jednotky vrátily zpět na své základny,“ dodal Pavel Řezníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám