Hlavní obsah

Požár přístřešku v areálu firmy ve Zlíně-Loukách ohrožoval další budovy

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plameny, které ve středu 2. října večer zachvátily dřevěný přístřešek v areálu firmy ve Zlíně-Loukách, se začaly nebezpečně šířit na další budovy. K likvidaci požáru vyjelo sedm hasičských jednotek.

Foto: HZS

Článek

„Nikdo nebyl zraněn, příčinou vzniku požáru a výší škody se nadále zabývá vyšetřovatel hasičů,“ uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.

Oznámení o požáru přijal operační důstojník po devatenácté hodině. K lokalizaci požáru hasiči v dýchací technice použili tři C proudy.  S výškovou technikou ochlazovali střechu haly nacházející se v těsné blízkosti požáru.

„Krátce před osmou hodinou večerní dostali hasiči požár pod kontrolu. Rozebírali požárem zasaženou budovu, kterou kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. S pomocí přetlakové ventilace odvětrávali halu o velikosti okolo 100 x 20 metrů, stojící v těsné blízkosti požáru,“ sdělila mluvčí.

Požár podle Lucie Javoříkové zasáhl dílnu, lehce poškodil plášť budovy vedlejší haly a v ní zakouřil technický prostor. Sálavým teplem byly poškozeny i dvě unimobuňky nedaleko hořícího objektu.

„Ve 20:55 hodin vyhlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Poté jednotky postupně odjely zpět na své základny. Na místě požáru zůstali pouze hasiči statutárního města Zlína jako dohled nad požářištěm,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám