Hlavní obsah

Povídejme si na pivu o pivu - v Poličce s emeritním sládkem Jiřím Vášou

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak dlouho se v Poličce vaří pivo? Jak se postupuje a co se do něho přidává? O pivu, práci v pivovaru, historii i současnosti pivovarnictví, o osobnostech, které udržely v plodných i nelehkých dobách Měšťanský pivovar v Poličce v provozu, promluví emeritní sládek Jiří Váša.

Foto: Alena Jandlová
Článek

K české tradici odnepaměti patří pivo a to se po staletí nepřetržitě vaří i v Poličce, zatímco v okolí už všechny pivovary postupně zanikly. Ovšem ten poličský se těší stále rostoucí oblibě.

Nejenom město slavilo v loňském roce 750. výročí založení, ale také je to 750 let, kdy královské věnné město dostalo po založení privilegium – právo várečné. Jak staletí plynula, pivovar potkávaly různé osudy…

Pokud máte otázky, dotazy, nebo se chcete podělit o své zkušenosti a vzpomínky, přijďte proto na besedu do „dobové hospody“ ve výstavním sále i na ochutnávku poličského piva.

Akce se koná v úterý 12. ledna od 18.00 hodin ve výstavních sálech Centra B. Martinů v Poličce. V rámci besedy máte možnost shlédnout výstavu Pivovarnictví v Pardubickém kraji a na Poličsku. Vstupné: 30 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám