Hlavní obsah

Pouštění balónků odstartuje pátý ročník Ostravské muzejní noci

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiatřicet ostravských kulturních center otevře v rámci festivalu Ostravská muzejní noc své brány veřejnosti až do pozdních nočních hodin.

Foto: Zuzana Sýkorská
Článek

V sobotu 25. května 2013 od 17:00 do půlnoci se v rámci celé Ostravy popáté uskuteční Ostravská muzejní noc. Společně se představí 33 organizací, které se zapojují do kulturního života Ostravy i celého Moravskoslezského kraje. Letošní jubilejní ročník bude slavnostně zahájen kulturním programem pro veřejnost a společným pouštěním balónků v 17:30 před budovou Nové radnice na Prokešově náměstí.

„Pro návštěvníky jsme připravili krátký kulturní program, kterým provedou Robert Galia a Lukáš Červenka z Prvního ostravského Hogo und Fogo Kabaretu. Zahájení zakončíme společným pouštěním nafukovacích balónků s logem Ostravské muzejní noci,“ uvedla Andrea Węglarzyová z Ostravského muzea. „Tyto balónky si budou lidé moci vyzvednout zdarma ve stáncích na Prokešově náměstí,“ dodala.

„Rádi bychom pátý ročník festivalu zahájili netradičně, a proto prosíme všechny příznivce festivalu, aby nás přišli podpořit a pustili balónky spolu s námi. Čím více nás bude, tím nevšednějšího efektu docílíme,“ doplnila Jana Šrubařová, mluvčí Galerie výtvarného umění v Ostravě. 

Společné pouštění balónků je určeno pro návštěvníky všech věkových kategorií. Organizátoři myslí i na ty nejmenší, kteří si budou moci po puštění odnést jiný domů.

Jádro Ostravské muzejní noci 2013 tvoří kulturní stánky, které již mají v Ostravě vybudováno renomé. Zakládajícími organizacemi jsou Galerie výtvarného umění v Ostravě a Ostravské muzeum. Také letos se však návštěvníci mohou těšit na nové účastníky. Poprvé se zapojí Moravskoslezská vědecká knihovna, Miniuni – Svět miniatur na Černé louce, výstava Šangri-la, TyfloCentrum Ostrava, Minikino Kavárna a Klub Atlantik.

Vstup je zdarma

V letošním roce nabídnou všechny organizace vstup zdarma, což byla jedna z výhradních podmínek organizátorů k letošní účasti na festivalu. Stejně jako vloni budou zajištěny zvláštní autobusové linky pro přepravu mezi jednotlivými institucemi zdarma.

Podrobný program jednotlivých organizací je k dispozici na webových stránkách www.ostravskamuzejninoc.cz, Facebooku a v informační brožuře, která bude zdarma k dispozici v zúčastněných organizacích a na veřejných místech Ostravy.

Festival zaštítil hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák a Petr Kajnar, primátor statutárního města Ostravy. Finančně akci podpořilo statutární město Ostrava a Moravskoslezský kraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám