Hlavní obsah

Poslední srpnová sobota v brněnské zoo tentokrát s indiánskou tematikou

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako tradičně bude poslední srpnová sobota patřit v brněnské zoo všem adoptivním rodičům a sponzorům zahrady a jejích obyvatel. Bohatý program se tentokrát nese ve znamení indiánské tematiky.

Foto: Zoo Brno
Článek

Každoročně je událost výrazem poděkování vedení a pracovníků Zoo Brno všem, kteří přispívají na chov zvířat žijících v krásném areálu na Mniší hoře.

„Nesmírně si jejich pomoci ceníme. Už proto, že je to podpora významná a stále vydatnější. Vážíme si každého jednotlivého příspěvku, ať už je to 500 korun nebo desítky tisíc v případě firem,“ řekla vedoucí obchodního úseku Zoo Brno Lucie Dostálová.

Tentokrát se celý program nese v indiánském duchu. U Exotária budou pro děti připraveny indiánské hry, po celé zoo povede indiánská stezka, před Tropickým královstvím se v 11 a 13 hodin uskuteční bubenické workshopy.

Chybět nemůže jízda na ponících v Dětské zoo, komentovaná krmení a opékání špekáčků. Navíc při ohni u indiánských týpí si všichni vychutnají i indiánské příběhy. Zaposlouchat se možno celkem třikrát, a to ve 14, 15 a 16 hodin.

Vrcholem programu bude indiánské vystoupení skupiny Pšito Oyate a bubenická show Bubny pro vás. Obojí na pódiu u Dětské zoo po 14. hodině.

Adoptivní rodiče a sponzoři obdrželi pozvánku s volnými vstupenkami a s identifikačními páskami. Ty opravňují k využítí jízdy vláčkem, opéci si možno špekáček u týpí a děti se mohou svést zdarma na ponících. Všechny atrakce mohou využít i ostatní návštěvníci, kteří na Mniší horu zavítají. V sobotu 31. srpna bude otevřeno od 9 do 18 hodin, poslední vstup je možný hodinu před koncem návštěvní doby.

Zoo Brno má v současné době v adopční nabídce celkem 121 zvířat, adoptovaných je přes sto. Žádného podporovatele nemá například varan komodský, kiangové, jespáci bojovní, takini indičtí nebo krajta královská. Nejčastěji podporovanými zvířaty jsou vlk arktický, surikaty nebo kočka pouští. V posledních dvou letech se velmi oblíbeným stal klokánek králíkovitý.

Adopce oblíbeného zvířete je jednoduchá, zvládne ji prakticky každý. Třeba z pohodlí domova. Stačí vybrat, kterého z obyvatel zoo si přeji podpořit a vyplnit přihlášku na https://www.zoobrno.cz/podporte-nas/seznam-zvirat-a-prihlaska-k-adopci. Po uhrazení se již možno těšit na osvědčení, časopis Zooreport, samolepku a dle výše částky také na volné vstupenky a speciální adopční dárek.

Další informace o letošní poslední srpnové sobotě a všem ostatním na webových stránkách Zoo Brno. 

Reklama

Výběr článků

Načítám