Hlavní obsah

Poslední softbalový víkend rozhodoval o čelních místech tabulky

Novinky, David Frýbert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské týmy Spectrum, Eagles a Tempo RedFox vévodí před dvouměsíční pauzou tabulce České softbalové extraligy. Softbalisty oddílu Tempo Praha Redfox čekaly poslední extraligový víkend 30. června a 1. července rozhodující boje o umístění v tabulce před dlouhou prázdninovou pauzou.

Foto: David Frýbert

základem je dobrý odpal

Článek

Utkali se totiž s dosavadními lídry tabulky, pražskými Eagles Krč, a loňským mistrem ČR, týmem Spectrum Praha. Tři výhry ze čtyř zápasů jim s konečnou platností zajistili účast v letošním play-off, a posunuli je dokonce o krůček blíž semifinále. Pražské Eagles Krč naopak posunuli z průběžného prvního místa na místo třetí.

„Systém extraligy je jednoduchý: šest nejlepší týmů z osmi se účastní play-off, přičemž první dva jsou nasazeni rovnou do semifinále. Poslední dva týmy v tabulce hrají o sestup,“ popsal systém České softbalové extraligy Petr Bednář, hrající kouč Tempa Praha RedFox. „Naším cílem pro letošek bylo zúčastnit se po tříleté pauze opět play-offových bojů. Že se nám to podaří ještě před prázdninami, nikdo nečekal.“

V sobotu se Tempo střetlo se Spectrem. Vzájemný poměr mělo Tempo lepší, když v extralize dokázalo loňského mistra už dvakrát přehrát. Podařilo se jim to i potřetí s výsledkem 7:5 především díky výkonům Jiřího Brabce na nadhozu a novozélandské posily Luka Peterse na pálce. V odvetném zápase nakročilo Tempo opět vítězně, když dokázalo soupeřům dát hned v první směně 4 body, včetně homerunu prvního pálkaře zápasu Pavla Štočka. Spectrum však využilo toho, že Tempo nenasadilo své nejsilnější duo Brabec–Peters a soustředěnou hrou dokázalo nakonec zápas přece jen otočit ve svůj prospěch 5:4.

V neděli proti Tempu nastoupil tým Eagles Krč, tradiční účastník play-off a mistr ČR 2009. Hráči Tempa využili nepřítomnosti krčské nadhazovací jedničky Jonáše Macha a dvakrát soupeře s přehledem přehráli 3:1 a 10:2.

„Tyhle výhry byly pro nás klíčové,“ hodnotí víkend Bednář. „Výhra nad Krčí nás de facto posunula na druhé místo tabulky, počítáno podle počtu proher (Krč má totiž odehráno o dva zápasy více – pozn. aut.). Zpětně se vlastně ukazuje, že kdybychom v sobotu porazili Spectrum ještě jednou, mohli jsme tabulku vést teď my. Ale i tak je to pro nás historický úspěch.“

Softbalisty teď čeká dvouměsíční extraligové volno. Po prázdninách je na programu poslední ligové kolo a pak play-off. Ale ani o prázdninách si softbalisté neberou dovolenou: česká softbalová reprezentace se o prázdninách zúčastní ME v holandském Amstelveenu (24.–28. 7.) a amerického ISC (11.–18.8.), nejprestižnějšího softbalového turnaje světa.

„Obou turnajů se za Tempo v národním dresu zúčastní Jiří Brabec. Na konci srpna pak Prahu čeká premiéra evropského Superpoháru, turnaje, který nahrazuje Pohár mistrů a jehož se má zúčastnit větší počet týmů ze softbalově silných zemí. Z Česka například čtyři. Tempo samotné se ho neúčastní, ale pravidlo o hostujících hráčích umožňuje to, že si ho sedm z devíti našich hráčů základní sestavy přece jen zahraje – jako najatí hráči především zahraničních týmů,“ dodal Bednář.

Výsledky víkendových zápasů:

TEMPO PRAHA REDFOX - SPECTRUM PRAHA 7:5, 4:5

TEMPO PRAHA REDFOX - EAGLES KRČ 3:1, 10:2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám