Hlavní obsah

Poslední letošní reprízu hry Harold a Maude uvede Slovácké divadlo 20. listopadu

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inscenace Harold a Maude, ve které herecky exceluje dvojice Květa Fialová a Josef Kubáník, se hraje s úspěchem nejen na jevišti Slováckého divadla v Uherském Hradišti, ale také na zájezdech. A zájem publika přetrvává.

Foto: archiv SD UH

Květa Fialová a Josef Kubáník v hlavních rolích.

Článek

Že tato hra patří k tomu nejvyhledávanějšímu na českých i moravských scénách, není sporu. Představitelka titulní role Květa Fialová získala za jedinečné ztvárnění svérázné hraběnky cenu Thálie, inscenaci natočila a s obrovským úspěchem odvysílala Česká televize. Přitom pořád je o ni zájem i po celé republice.

Minulý týden herci odehráli už 75. reprízu, a to rovnou na prknech brněnského Národního divadla. Po lístcích se jen zaprášilo. V prodeji jich přitom bylo více než tisícovka.

„Vůbec to nechápu. Tak plné hlediště jsem neviděla, ani nepamatuju,“ kroutila hlavou jedna z brněnských hereček, která si nenechala herecký koncert kolegů ze Slováckého divadla ujít.

Ředitel uherskohradišťské scény Igor Stránský přitom podobný úspěch zažíval už podruhé. „Když jsme hráli v Národním divadle v Brně na jaře, byla situace stejná. Vyprodáno do posledního místa,“ vzpomíná. Po představení navíc všech více než tisíc diváků vstalo a snad deset minut tleskalo ve stoje. „To vám vyrazí dech,“ doplňuje slova principála představitel Harolda Josef Kubáník.

Za úspěchem stojí výtečná pověst Slováckého divadla, ale zcela určitě zmiňovaná životní role představitelky hraběnky Maude Květy Fialové. Ředitel Igor Stránský připomíná, že komedii o netradičním přátelství mladého muže a osmdesátileté hraběnky vidělo téměř 30 000 diváků po celé republice.

V Uherském Hradišti se bude inscenace Harold a Maude hrát do konce roku už jen jednou. „Moc rádi bychom hru uváděli častěji, ale náš program je tak nabitý, že už se nám nikam nevejde,“ tvrdí ředitel Slováckého divadla. Zájemce, kteří by chtěli u Harolda a Maude vidět, ale uklidňuje. „Pár vstupenek ještě máme,“ vzkázal.

Poslední letošní reprízu herci odehrají 20. listopadu od 19 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám